Изберете страница

Италианска компания спечели правото да използва името на Стив Джобс

Италианска фирма за производство на облекло, която използва името „Стив Джобс“ като своя марка, ще продължи да го прави, след като спечели дългогодишна съдебна битка, съобщава италианският сайт La Repubblica Napoli.

Братята Виченцо и Джакомо Барбатос кръщават своя бранд за дрехи „Стив Джобс“ през 2012 година, след като проучват, че Apple не е запазила правата върху търговската марка:

“Направихме проучване и установихме, че Apple, една от най-известните компании в света, никога не е мислила за регистриране на марка, възоснова на имената на основателя си, затова решихме да го направим“ разказват братята пред сайта.

Барбатос разработват лого, което прилича на отхапаната ябълка на Apple, но е във формата на буквата „J” и го поставят между двете имена.

Apple разбира се завежда дело за имитация, но през 2014 година Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз се произнася в полза на братята и отхвърля иска. Въпреки, че на практика изходът от делото е решен още през 2014 година, Виченцо и Джакомо не обявяват случая до сега, тъй като претенцията за марката не е била уредена до момента. Двамата разказват пред La Repubblica Napoli, че Службата за интелектуална собственост е решила, че тъй като използваното лого е „отхапано“ и от двете страни, не нарушава дизайна на Apple и може да се използва. В момента Барбатос произвеждат чанти, тениски, дънки и други дрехи и аксесоари, но имат планове в бъдеще да правят електронни устройства под логото „Стив Джобс“:

„Работим по линия високо иновативни електронни устройства, проектите за които сме разработвали години наред“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This