Изберете Страница

Разочарование ли е iPhone 7?

Новият iPhone 7 със сигурност не е точно революционното устройство, което се надявахме да видим тази година. Виновни за това са дизайнът, който не е променян от 2014 година и на пръв поглед спорното решение на Apple да се отърве от 3.5 мм жак за слушалки. Радикалните промени компанията запази за десетата годишнина на своя емблематичен смартфон през 2017 година, но iPhone 7 има няколко предимства, достатъчни да задържат феновете до следващата година.

Неудобният и силно ограничаващ 16 GB модел вече е в историята. Сега новият iPhone предлага 32/128/256 GB памет, съвсем достатъчни, за да задоволят всеки вкус и навици за употреба.

Освен това той вече е водоустойчив, можете да го потапяте във вода, тъй като притежава сертификат IP67, гарантиращ оцеляването му на 1 метър дълбочина до 30 минути.

Няма гнездо за слушалки и това може би е най-радикалната промяна, която изненада повечето потребители, но в кутията му ще откриете вашите любими EarPods, оборудвани с Lightning накрайник, както и адаптер, който ще ви осигури безпроблемно използване на слушалките, с които сте свикнали. Единственият проблем тук е, че не можете да зареждает телефона си и да слушате музика едновременно, но и това има решение с допълнетелен док или преходник.

Новите високоговорители са направо страхотни и ще ви накарат да се влюбите в своя iPhone 7, а стерео звукът е голяма крачка напред.

Камерата също претърпя сериозни промени и вече е един от претендентите за призовото място в мобилната фотография. Оптичната стабилизация вече не е запазена марка само на по-големия модел, а камерата за Selfie направи преход от 5 към 7 мегапиксела. Двойната камера на iPhone 7 Plus пък ще ви гарантира много повече качество и функционалност, присъщи за професионалните фотоапарати.

iPhone 7 e бърз, много бърз, със своите 2 GB оперативна памет може да изглежда скромен, в сравнение с Android флагманите, които разполагат вече с 4 и дори 6 GB, но новият процесор A10 Fusion и добре оптимизираната iOS 10 ще ви осигурят едно наистина неповторимо усещане.

Батерията е малка крачка напред, спрямо тази на предшественика му iPhone 6s, но това, заедно с оптимизирания дисплей и процесор, ще ви даде ценни часове автономност повече.

Равносметкака, която можем да си направим за финал е, че iPhone 7 е един чудесен телефон, въпреки чувството за дежа вю, което може да изпитате, при първата си среща с него. Определено той не може да се нарече разочарование, но може би е малко объркващ в първия момент. Така или иначе iPhone 7 вече е факт, а ние вече следим слуховете и спекулациите за следващия, юбилеен модел на Apple, който несъмнено ще бъде различен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This