Ако си спомняте златните дни на Pokemon Go и сте били увлечени от играта, то тогава има ново приключение, което може да опитате. Save the Emoji е българска игра с добавена реалност (augmented reality), която ви дава възможност да издирвате и да запазвате емоджита във вашия телефон. Ако мислите, че емоджитата са забавни и обичате да се движите, тази игра е нещо, което ще ви забавлява много, потапяйки ви в един напълно нов свят. Играта осигурява дългосрочно развлечение, защото всеки ден е различен и емоджитата, с които ще се сблъскате, ще се различават всеки ден на всяко място. Това прави играта уникална всеки път, когато се намирате някъде – у дома, на работа, на пазар, на почивка.

След като я изтеглите, ще бъдете помолени да се регистрирате, като използвате имейл адрес. Също така играта ще поиска достъп до камерата и GPS местоположението, което ще ви трябва за да играете. Най-положителната част на играта е, че за да играеш – трябва да се разхождаш в реалния свят и да се движиш активно.

Ако искате да използвате предмети, можете да направите това, като докоснете иконата, която изглежда като лист хартия със списък в долната част на екрана. Ще разполагате с gravity generator, който забавя емоджитата, които се опитват да избягат. Имате на разположение и score velocity booster, който ще ви помогне да спечелите повече точки. Най-голяма нужда ще имате от  power cell, който захранва вашия емоджи скенер на камерата. Ще разполагате и с емоджи монети, с които можете да закупите горните инструменти.

Най-лявата икона показва емоджи AR скенера – икона на телефона с пръст, това е и началният ви екран. Иконата, която прилича на клавиатура, ще ви покаже клавиатурата на запазените ви емоджита. Отначало очевидно тя ще е празна, но докато изследвате повече и откривате емоджита, за да ги спасите, ще запълните тази мрежа и ще печелите точки.

Save the Emoji е напълно интерактивна игра, задвижвана от вашето GPS местоположение и камера. Тя ви поставя като основен играч (момче или момиче), което се разхожда из околността на текущото ви местоположение. Когато вървите, ще видите точното си местоположение на картата, която се показва на заден фон. Разхождайки се, картата показва къде се намирате и в каква посока се движите. Можете да събирате предмети от картата и да ги използвате по-късно в играта.

Колкото повече емоджита откривате, толкова повече точки получавате. Има различни нива на трудност и за да можете да събирате повече емоджита и да се справите – предизвикателствата ви ще се увеличат с всяко едно ниво. Например, първоначално емоджитата ще бъдат бавни. Ще ги забелязвате лесно на вашия AR скенер. Бавните емоджита са лесни за намиране и хващане. С нарастващите нива на трудност ще видите, че емоджитата стават все по-умни и по-бързи, и намират начини да избягат. Това е мястото, където инструментите или предметите стават изключително важни и полезни. Ето защо е важно да съберете колкото се може повече монети и предмети, така че да разполагате с тях по-късно в играта.

Обикновена на вид, но забавна, Save the Emoji определено е игра за хора, търсещи нещо ново.

Опитайте се да запазите всички емоджита във вашата клавиатура. Събирайте предмети, докато ходите. Постигнете резултат в Top players. Играйте и се наслаждавайте!

Ако искате да станете бета тестер и да дадете предложения за играта, пишете на beta@savetheemoji.com  “

 

AppStore – https://itunes.apple.com/us/app/save-the-emoji/id1349104545?mt=8

Game website – https://savetheemoji.com

Advertising & gameplay videos – https://youtu.be/4ig7w8Q-Oto , https://youtu.be/5FFxkerBy1Y , https://youtu.be/fhtcgEtSzBo