Изберете страница

Проучване сочи, че популярността на iPhone сред тийнейджърите нараства

Устройствата на Apple се радват на все по-голяма популярност сред американските тийнейджъри, сочи проучване на Piper Jaffray. Трима от всеки четирима младежи има iPhone, или планира да си купи, а според статистиката, 76% от 5500 анкетирани, притежават именно смартфон на Apple, което е най-високия резултат, регистриран някога. Намерението за покупка е посочено от 81% от анкетираните, като само за сравнение Android събира едва 13%, като отбелязва спад спрямо 17% миналата есен.

Продуктите на Apple и особено iPhone, винаги са били приемани радушно от младите потребители, а данните от анкетата сочат постоянно нарастване както при собствеността, така и при намерението за бъдеща покупка. Особено красноречиви са последните цифри, които са сравенни с миналогодишното проучване, в което тийнейджърите, сабственици на iPhone са били 69%, а тези, които планират покупката му – 75%.

За тези високи резултати несъмнено от голямо значение са като миналогодишното поколение iPhone, така и множеството слухове за предстоящия десети, юбилеен модел, на който се възлагат огромни надежди за редизайн и иновативни функции.

Що се отнася до Apple Watch, то интересът към него също се покачва, достигайки до нивата, наблюдавани през 2014 година, когато беше премиерата на първия му модел. Той си остава основен смарт часовник сред тийнейджърите като 11% от анкетираните го притежават, а 13% планират покупката му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This