Изберете страница

Проучване сочи, че популярността на iPhone сред тийнейджърите нараства

Устройствата на Apple се радват на все по-голяма популярност сред американските тийнейджъри, сочи проучване на Piper Jaffray. Трима от всеки четирима младежи има iPhone, или планира да си купи, а според статистиката, 76% от 5500 анкетирани, притежават именно смартфон на Apple, което е най-високия резултат, регистриран някога. Намерението за покупка е посочено от 81% от анкетираните, като само за сравнение Android събира едва 13%, като отбелязва спад спрямо 17% миналата есен.

Продуктите на Apple и особено iPhone, винаги са били приемани радушно от младите потребители, а данните от анкетата сочат постоянно нарастване както при собствеността, така и при намерението за бъдеща покупка. Особено красноречиви са последните цифри, които са сравенни с миналогодишното проучване, в което тийнейджърите, сабственици на iPhone са били 69%, а тези, които планират покупката му – 75%.

За тези високи резултати несъмнено от голямо значение са като миналогодишното поколение iPhone, така и множеството слухове за предстоящия десети, юбилеен модел, на който се възлагат огромни надежди за редизайн и иновативни функции.

Що се отнася до Apple Watch, то интересът към него също се покачва, достигайки до нивата, наблюдавани през 2014 година, когато беше премиерата на първия му модел. Той си остава основен смарт часовник сред тийнейджърите като 11% от анкетираните го притежават, а 13% планират покупката му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This