Изберете Страница

Проучване сочи, че популярността на iPhone сред тийнейджърите нараства

Устройствата на Apple се радват на все по-голяма популярност сред американските тийнейджъри, сочи проучване на Piper Jaffray. Трима от всеки четирима младежи има iPhone, или планира да си купи, а според статистиката, 76% от 5500 анкетирани, притежават именно смартфон на Apple, което е най-високия резултат, регистриран някога. Намерението за покупка е посочено от 81% от анкетираните, като само за сравнение Android събира едва 13%, като отбелязва спад спрямо 17% миналата есен.

Продуктите на Apple и особено iPhone, винаги са били приемани радушно от младите потребители, а данните от анкетата сочат постоянно нарастване както при собствеността, така и при намерението за бъдеща покупка. Особено красноречиви са последните цифри, които са сравенни с миналогодишното проучване, в което тийнейджърите, сабственици на iPhone са били 69%, а тези, които планират покупката му – 75%.

За тези високи резултати несъмнено от голямо значение са като миналогодишното поколение iPhone, така и множеството слухове за предстоящия десети, юбилеен модел, на който се възлагат огромни надежди за редизайн и иновативни функции.

Що се отнася до Apple Watch, то интересът към него също се покачва, достигайки до нивата, наблюдавани през 2014 година, когато беше премиерата на първия му модел. Той си остава основен смарт часовник сред тийнейджърите като 11% от анкетираните го притежават, а 13% планират покупката му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар