Устройствата на Apple се радват на все по-голяма популярност сред американските тийнейджъри, сочи проучване на Piper Jaffray. Трима от всеки четирима младежи има iPhone, или планира да си купи, а според статистиката, 76% от 5500 анкетирани, притежават именно смартфон на Apple, което е най-високия резултат, регистриран някога. Намерението за покупка е посочено от 81% от анкетираните, като само за сравнение Android събира едва 13%, като отбелязва спад спрямо 17% миналата есен.

Продуктите на Apple и особено iPhone, винаги са били приемани радушно от младите потребители, а данните от анкетата сочат постоянно нарастване както при собствеността, така и при намерението за бъдеща покупка. Особено красноречиви са последните цифри, които са сравенни с миналогодишното проучване, в което тийнейджърите, сабственици на iPhone са били 69%, а тези, които планират покупката му – 75%.

За тези високи резултати несъмнено от голямо значение са като миналогодишното поколение iPhone, така и множеството слухове за предстоящия десети, юбилеен модел, на който се възлагат огромни надежди за редизайн и иновативни функции.

Що се отнася до Apple Watch, то интересът към него също се покачва, достигайки до нивата, наблюдавани през 2014 година, когато беше премиерата на първия му модел. Той си остава основен смарт часовник сред тийнейджърите като 11% от анкетираните го притежават, а 13% планират покупката му.