Изберете страница

Привидно невинен линк, може да причини големи проблеми на Mac и iOS

Нов бъг в iMessages за Mac и iOS беше открит тази седмица. Определен URL адрес причинява различни проблеми в двете платформи, сред които замръзване, рестартиране и дори проблеми с батерията, а лошото е, че дори не трябва да го отваряте, за да засегне той вашето устройство.

Можем да обвиняваме Apple, че не е оправила слабостите преди публикуване на софтуера си, но има моменти, когато бъгът е толкова странен, че просто няма начин да бъде забелязан по време на бета тестовете и това е този случай е точно такъв.

Откритата от Абрахам Масри в Twitter връзка chaiOS, привидно изглежда като линк към GitHub, но ако я изпратите или получите на устройство, работещо с macOS или iOS, това ще доведе до множество проблеми. Тези, които вече са го тествали твърдят, че може да „замрази“ приложението за съобщения, да причини рестарти на iOS устройствата, да срине Safari на macOS, да причини забележимо забавяне и при двете платформи и дори да повлияе на живота на батерията и както вече споменахме, не е нужно да последвате връзката, за да си причините тези главоболия, защото всяка кореспонденция, която я съдържа, ще доведе до това, само когато бъде отворена.

Единственото решение на проблема към момента е изтриването на съобщението, без да го отваряте!

Самата връзка можете да видите по-долу, но изрично ви препоръчваме да не се опитвате да я изпратите на някой:

За съжаление Apple най-вероятно няма да поправи този бъг скоро, тъй като той не причинява сериозни вреди и не представлява риск за вашите данни, но той със сигурност ще бъде отразен в някоя от следващите актуализации, а до тогава просто бъдете внимателни към това, което изпращате и получавате!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This