Изберете страница

Привидно невинен линк, може да причини големи проблеми на Mac и iOS

Нов бъг в iMessages за Mac и iOS беше открит тази седмица. Определен URL адрес причинява различни проблеми в двете платформи, сред които замръзване, рестартиране и дори проблеми с батерията, а лошото е, че дори не трябва да го отваряте, за да засегне той вашето устройство.

Можем да обвиняваме Apple, че не е оправила слабостите преди публикуване на софтуера си, но има моменти, когато бъгът е толкова странен, че просто няма начин да бъде забелязан по време на бета тестовете и това е този случай е точно такъв.

Откритата от Абрахам Масри в Twitter връзка chaiOS, привидно изглежда като линк към GitHub, но ако я изпратите или получите на устройство, работещо с macOS или iOS, това ще доведе до множество проблеми. Тези, които вече са го тествали твърдят, че може да „замрази“ приложението за съобщения, да причини рестарти на iOS устройствата, да срине Safari на macOS, да причини забележимо забавяне и при двете платформи и дори да повлияе на живота на батерията и както вече споменахме, не е нужно да последвате връзката, за да си причините тези главоболия, защото всяка кореспонденция, която я съдържа, ще доведе до това, само когато бъде отворена.

Единственото решение на проблема към момента е изтриването на съобщението, без да го отваряте!

Самата връзка можете да видите по-долу, но изрично ви препоръчваме да не се опитвате да я изпратите на някой:

За съжаление Apple най-вероятно няма да поправи този бъг скоро, тъй като той не причинява сериозни вреди и не представлява риск за вашите данни, но той със сигурност ще бъде отразен в някоя от следващите актуализации, а до тогава просто бъдете внимателни към това, което изпращате и получавате!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This