Изберете Страница

Привидно невинен линк, може да причини големи проблеми на Mac и iOS

Нов бъг в iMessages за Mac и iOS беше открит тази седмица. Определен URL адрес причинява различни проблеми в двете платформи, сред които замръзване, рестартиране и дори проблеми с батерията, а лошото е, че дори не трябва да го отваряте, за да засегне той вашето устройство.

Можем да обвиняваме Apple, че не е оправила слабостите преди публикуване на софтуера си, но има моменти, когато бъгът е толкова странен, че просто няма начин да бъде забелязан по време на бета тестовете и това е този случай е точно такъв.

Откритата от Абрахам Масри в Twitter връзка chaiOS, привидно изглежда като линк към GitHub, но ако я изпратите или получите на устройство, работещо с macOS или iOS, това ще доведе до множество проблеми. Тези, които вече са го тествали твърдят, че може да „замрази“ приложението за съобщения, да причини рестарти на iOS устройствата, да срине Safari на macOS, да причини забележимо забавяне и при двете платформи и дори да повлияе на живота на батерията и както вече споменахме, не е нужно да последвате връзката, за да си причините тези главоболия, защото всяка кореспонденция, която я съдържа, ще доведе до това, само когато бъде отворена.

Единственото решение на проблема към момента е изтриването на съобщението, без да го отваряте!

Самата връзка можете да видите по-долу, но изрично ви препоръчваме да не се опитвате да я изпратите на някой:

За съжаление Apple най-вероятно няма да поправи този бъг скоро, тъй като той не причинява сериозни вреди и не представлява риск за вашите данни, но той със сигурност ще бъде отразен в някоя от следващите актуализации, а до тогава просто бъдете внимателни към това, което изпращате и получавате!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This