Изберете Страница

Поръчките на компоненти за iPhone 8 и iPhone 7s сочат производството на над 100 милиона устройства до края на годината

Нов доклад с източници по веригата за доставка на компоненти показва, че Apple е увеличила поръчките си, в сравнение с предходните години и се готви да продаде 50 милиона iPhone повече през календарната 2017 година.

Според източници от Китай, доставчиицте на чипове за Apple ще започнат производството им сега, в началото на второто тримесечие, а поръчките сочат, че през последната половина на годината ще бъдат произведени 50 милиона смартфона повече. DigiTimes посочва и източниците си, сред които са ADI, Broadcom, Cirrus Logic, Cypress, NXP, Qualcomm, STMicroelectronics, TSMC и TI. Всъщност изданието има доста ненадеждна слава, що се отнася до прогнозирането на бъдещи продукти на Apple, като често е предвиждало неправилно както времето, така и функциите в някои от предстоящите й модели, но обикновено предоставя точна информация, когато се касае за доставките на компоненти и поръчаните количества.

През първото тримесечие на фискалната година, което приключи на 31 декември, Apple продаде 78.3 милиона iPhone, като 74.5 милиона от всички единици са реализирани през празничния период.

Що се отнася до iPhone 8, слуховете за него твърдят, че ще притежава 5.1 инчов OLED дисплей от край до край и виртуални бутони, като това ще позволи на компанията да добави по-голяма батерия в освободилото се вътрешно пространство, без да промени значително външните размери на устройството. Друга любопитна фунткция, която предричат спекулациите е 3D камерата, която ще служи и за разпознаване на лица. Компанията все още разглежда различни варианти за дизайна, но може би ще се върне отново към изцяло стъкления корпус и ще добави възможност за безжично зареждане, а цената на новия й флагман според анализаторите, ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This