Изберете Страница

Поръчките на компоненти за iPhone 8 и iPhone 7s сочат производството на над 100 милиона устройства до края на годината

Нов доклад с източници по веригата за доставка на компоненти показва, че Apple е увеличила поръчките си, в сравнение с предходните години и се готви да продаде 50 милиона iPhone повече през календарната 2017 година.

Според източници от Китай, доставчиицте на чипове за Apple ще започнат производството им сега, в началото на второто тримесечие, а поръчките сочат, че през последната половина на годината ще бъдат произведени 50 милиона смартфона повече. DigiTimes посочва и източниците си, сред които са ADI, Broadcom, Cirrus Logic, Cypress, NXP, Qualcomm, STMicroelectronics, TSMC и TI. Всъщност изданието има доста ненадеждна слава, що се отнася до прогнозирането на бъдещи продукти на Apple, като често е предвиждало неправилно както времето, така и функциите в някои от предстоящите й модели, но обикновено предоставя точна информация, когато се касае за доставките на компоненти и поръчаните количества.

През първото тримесечие на фискалната година, което приключи на 31 декември, Apple продаде 78.3 милиона iPhone, като 74.5 милиона от всички единици са реализирани през празничния период.

Що се отнася до iPhone 8, слуховете за него твърдят, че ще притежава 5.1 инчов OLED дисплей от край до край и виртуални бутони, като това ще позволи на компанията да добави по-голяма батерия в освободилото се вътрешно пространство, без да промени значително външните размери на устройството. Друга любопитна фунткция, която предричат спекулациите е 3D камерата, която ще служи и за разпознаване на лица. Компанията все още разглежда различни варианти за дизайна, но може би ще се върне отново към изцяло стъкления корпус и ще добави възможност за безжично зареждане, а цената на новия й флагман според анализаторите, ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This