Изберете страница

Поръчките на компоненти за iPhone 8 и iPhone 7s сочат производството на над 100 милиона устройства до края на годината

Нов доклад с източници по веригата за доставка на компоненти показва, че Apple е увеличила поръчките си, в сравнение с предходните години и се готви да продаде 50 милиона iPhone повече през календарната 2017 година.

Според източници от Китай, доставчиицте на чипове за Apple ще започнат производството им сега, в началото на второто тримесечие, а поръчките сочат, че през последната половина на годината ще бъдат произведени 50 милиона смартфона повече. DigiTimes посочва и източниците си, сред които са ADI, Broadcom, Cirrus Logic, Cypress, NXP, Qualcomm, STMicroelectronics, TSMC и TI. Всъщност изданието има доста ненадеждна слава, що се отнася до прогнозирането на бъдещи продукти на Apple, като често е предвиждало неправилно както времето, така и функциите в някои от предстоящите й модели, но обикновено предоставя точна информация, когато се касае за доставките на компоненти и поръчаните количества.

През първото тримесечие на фискалната година, което приключи на 31 декември, Apple продаде 78.3 милиона iPhone, като 74.5 милиона от всички единици са реализирани през празничния период.

Що се отнася до iPhone 8, слуховете за него твърдят, че ще притежава 5.1 инчов OLED дисплей от край до край и виртуални бутони, като това ще позволи на компанията да добави по-голяма батерия в освободилото се вътрешно пространство, без да промени значително външните размери на устройството. Друга любопитна фунткция, която предричат спекулациите е 3D камерата, която ще служи и за разпознаване на лица. Компанията все още разглежда различни варианти за дизайна, но може би ще се върне отново към изцяло стъкления корпус и ще добави възможност за безжично зареждане, а цената на новия й флагман според анализаторите, ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This