Изберете страница

Поръчките на компоненти за iPhone 8 и iPhone 7s сочат производството на над 100 милиона устройства до края на годината

Нов доклад с източници по веригата за доставка на компоненти показва, че Apple е увеличила поръчките си, в сравнение с предходните години и се готви да продаде 50 милиона iPhone повече през календарната 2017 година.

Според източници от Китай, доставчиицте на чипове за Apple ще започнат производството им сега, в началото на второто тримесечие, а поръчките сочат, че през последната половина на годината ще бъдат произведени 50 милиона смартфона повече. DigiTimes посочва и източниците си, сред които са ADI, Broadcom, Cirrus Logic, Cypress, NXP, Qualcomm, STMicroelectronics, TSMC и TI. Всъщност изданието има доста ненадеждна слава, що се отнася до прогнозирането на бъдещи продукти на Apple, като често е предвиждало неправилно както времето, така и функциите в някои от предстоящите й модели, но обикновено предоставя точна информация, когато се касае за доставките на компоненти и поръчаните количества.

През първото тримесечие на фискалната година, което приключи на 31 декември, Apple продаде 78.3 милиона iPhone, като 74.5 милиона от всички единици са реализирани през празничния период.

Що се отнася до iPhone 8, слуховете за него твърдят, че ще притежава 5.1 инчов OLED дисплей от край до край и виртуални бутони, като това ще позволи на компанията да добави по-голяма батерия в освободилото се вътрешно пространство, без да промени значително външните размери на устройството. Друга любопитна фунткция, която предричат спекулациите е 3D камерата, която ще служи и за разпознаване на лица. Компанията все още разглежда различни варианти за дизайна, но може би ще се върне отново към изцяло стъкления корпус и ще добави възможност за безжично зареждане, а цената на новия й флагман според анализаторите, ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This