Изберете страница

Нова схема за дизайна на iPhone 8 сочи вертикална двойна камера и Touch ID върху алуминиев корпус

Както вече отдавна стана ясно, Apple най-вероятно още не се е спряла на финалния дизайн на своя десети, юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за редизайн и иновативна функционалност.

Нов рендер, изтекъл в интернет пространстовто показва вертикално разположени двойна камера и Touch ID, на гърба на смартфона и това най-вероятно е един от няколкото прототипа, върху които работи компанията, в случай че не успее да се справи навреме с вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, което се случи и със Samsung и нейният нов флагман Galaxy S8.

Bloomberg отбелязва в своя доклад, че този вариант има проста конструкция с алуминиев гръб и малко по-големи размери, но всъщност все още не е ясно, дали именно той ще бъде пуснат в серийно производство.

Доставчиците на компоненти се борят да произведат и предоставят извити стъклени капаци, така че компанията може да заложи и на корпус с умерени извивки, както гласяха някои по-стари слухове.

Прототъпът, който виждаме е с височина 149.5 мм и широчина 72.5 мм – сравнително голямо увеличение, спрямо размерите на текущия модел iPhone 7, което може би предполага по-голям размер на дисплея.

Докато вертикалната камера е много вероятна възможност, то съвсем не става ясно какво ще се случи с Touch ID. Миналата седмица анализаторът Тимъти Аркъри заяви, че Apple има известни проблеми с техническото решение, но една от възможностите е, кръглият отвор на задния панел в схемата, е предназначен за безжично зареждане и избягване на смущенията от алуминиевия корпус, тъй като неотдавна Миг-Чи Куо предположи, че и трите тазгодишни модела iPhone, ще предложат тази функционалност.

На страните на панела виждаме още традиционните отвори за копчето за включване и изключване на звука, SIM картата, Lightning конектора, решетки за високоговорителите, но отново липсва традиционния 3.5 мм жак за слушалки, който беше премахнат от компанията още в iPhone 7 миналата година и това опровергава някои твърдения, че Apple ще се върне отново към употребата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This