Изберете страница

Петте най-важни анонса от събитието на Apple снощи

Какво показа Apple на последното си голямо медийно събитие за 2016? Разбира се новото поколение MacBook Pro беше в центъра на вниманието, но видяхме и още няколко интересни неща, за които ще ви разкажем на кратко.

Accessibility website

Шоуто започна с обявяването на нов уеб сайт, посветен на функциите за достъпност в iOS и macOS устройстват на компанията. Apple е дългогодишен лидер в тази област и сега насочва усилията си към обучението на потребителите.

Apple TV

Тук може би най-важната новина е, че Minecraft идва за Apple TV. Това очевидно е голямо събитие, тъй като играта е едно от най-популярниет iOS приложения за всички времена.

TV

Новото телевизионно приложение на Apple се казва TV и ще бъде на разположение за iPhone и iPad, като ще наблегне на клипове, телевизионни предавания и филми в широк спектър приложения, обединени от единен интерфейс. То ще поддържа видео съдържание и ще може да ви уведимява за бъдещи излъчвания, примерно когато нов епизод на следения от вес сериал или телевизионно шоу е налично за гледане.

Функцията watch now” позволява на потребителите да пускат филм или друго предаване в подходящо приложение, само с едно кликване.

На лице е и библиотека, която обобщава всички закупени телевизионни предавания и филми и дава достъп до магазина, където са на разположение стрийминг приложения.

Функцията Siri Live Tune-in” обхваща телевизията на живо и наемането на филми, а виртуалният асистент Siri е интегриран така, че да контролира потоците.

Приложението TV ще бъде безплатно както за Apple TV, така и за iPhone и iPad и ще се появи в магазина до края на годината.

MacBook Pro

Няма как да не споменем основния акцент на събитието – новата линия MacBook Pro, за която ви разказахме подробно тук.

Entry-level MacBook Pro

Това, което остана някак си на заден план, засенчено от по-скъпите си събратя е 13 инчовият модел, който не притежава новият Touch Bar и идва на мястото на MacBook Air. Той е по-тънък и по-малък от предшественика си и съответно на по-достъпна цена. Освен липсата на Touch Bar, разликат с по-скъпите модели е и липсата на два от портовете Thunderbolt 3 и наличието на жак за слушалки. Базовият модел с цена 1500 долара има 256 GB диск, 8GB оперативна памет и 2.0 GHz Core i5 процесор.

Той е и може би най-лошата новина за тези, които се надяваха компанията да опресни и линията си MacBook Air, но за сметка на това е поне с 1000 долара по-евтин от 11 инчовия модел на тази серия. Всъщност това е един наистина добър лаптоп, който ще ви осигури всичко, предлагано от екосистемата на Apple на разумна цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This