Изберете Страница

Петте най-важни анонса от събитието на Apple снощи

Какво показа Apple на последното си голямо медийно събитие за 2016? Разбира се новото поколение MacBook Pro беше в центъра на вниманието, но видяхме и още няколко интересни неща, за които ще ви разкажем на кратко.

Accessibility website

Шоуто започна с обявяването на нов уеб сайт, посветен на функциите за достъпност в iOS и macOS устройстват на компанията. Apple е дългогодишен лидер в тази област и сега насочва усилията си към обучението на потребителите.

Apple TV

Тук може би най-важната новина е, че Minecraft идва за Apple TV. Това очевидно е голямо събитие, тъй като играта е едно от най-популярниет iOS приложения за всички времена.

TV

Новото телевизионно приложение на Apple се казва TV и ще бъде на разположение за iPhone и iPad, като ще наблегне на клипове, телевизионни предавания и филми в широк спектър приложения, обединени от единен интерфейс. То ще поддържа видео съдържание и ще може да ви уведимява за бъдещи излъчвания, примерно когато нов епизод на следения от вес сериал или телевизионно шоу е налично за гледане.

Функцията watch now” позволява на потребителите да пускат филм или друго предаване в подходящо приложение, само с едно кликване.

На лице е и библиотека, която обобщава всички закупени телевизионни предавания и филми и дава достъп до магазина, където са на разположение стрийминг приложения.

Функцията Siri Live Tune-in” обхваща телевизията на живо и наемането на филми, а виртуалният асистент Siri е интегриран така, че да контролира потоците.

Приложението TV ще бъде безплатно както за Apple TV, така и за iPhone и iPad и ще се появи в магазина до края на годината.

MacBook Pro

Няма как да не споменем основния акцент на събитието – новата линия MacBook Pro, за която ви разказахме подробно тук.

Entry-level MacBook Pro

Това, което остана някак си на заден план, засенчено от по-скъпите си събратя е 13 инчовият модел, който не притежава новият Touch Bar и идва на мястото на MacBook Air. Той е по-тънък и по-малък от предшественика си и съответно на по-достъпна цена. Освен липсата на Touch Bar, разликат с по-скъпите модели е и липсата на два от портовете Thunderbolt 3 и наличието на жак за слушалки. Базовият модел с цена 1500 долара има 256 GB диск, 8GB оперативна памет и 2.0 GHz Core i5 процесор.

Той е и може би най-лошата новина за тези, които се надяваха компанията да опресни и линията си MacBook Air, но за сметка на това е поне с 1000 долара по-евтин от 11 инчовия модел на тази серия. Всъщност това е един наистина добър лаптоп, който ще ви осигури всичко, предлагано от екосистемата на Apple на разумна цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This