Изберете Страница

Петте най-важни анонса от събитието на Apple снощи

Какво показа Apple на последното си голямо медийно събитие за 2016? Разбира се новото поколение MacBook Pro беше в центъра на вниманието, но видяхме и още няколко интересни неща, за които ще ви разкажем на кратко.

Accessibility website

Шоуто започна с обявяването на нов уеб сайт, посветен на функциите за достъпност в iOS и macOS устройстват на компанията. Apple е дългогодишен лидер в тази област и сега насочва усилията си към обучението на потребителите.

Apple TV

Тук може би най-важната новина е, че Minecraft идва за Apple TV. Това очевидно е голямо събитие, тъй като играта е едно от най-популярниет iOS приложения за всички времена.

TV

Новото телевизионно приложение на Apple се казва TV и ще бъде на разположение за iPhone и iPad, като ще наблегне на клипове, телевизионни предавания и филми в широк спектър приложения, обединени от единен интерфейс. То ще поддържа видео съдържание и ще може да ви уведимява за бъдещи излъчвания, примерно когато нов епизод на следения от вес сериал или телевизионно шоу е налично за гледане.

Функцията watch now” позволява на потребителите да пускат филм или друго предаване в подходящо приложение, само с едно кликване.

На лице е и библиотека, която обобщава всички закупени телевизионни предавания и филми и дава достъп до магазина, където са на разположение стрийминг приложения.

Функцията Siri Live Tune-in” обхваща телевизията на живо и наемането на филми, а виртуалният асистент Siri е интегриран така, че да контролира потоците.

Приложението TV ще бъде безплатно както за Apple TV, така и за iPhone и iPad и ще се появи в магазина до края на годината.

MacBook Pro

Няма как да не споменем основния акцент на събитието – новата линия MacBook Pro, за която ви разказахме подробно тук.

Entry-level MacBook Pro

Това, което остана някак си на заден план, засенчено от по-скъпите си събратя е 13 инчовият модел, който не притежава новият Touch Bar и идва на мястото на MacBook Air. Той е по-тънък и по-малък от предшественика си и съответно на по-достъпна цена. Освен липсата на Touch Bar, разликат с по-скъпите модели е и липсата на два от портовете Thunderbolt 3 и наличието на жак за слушалки. Базовият модел с цена 1500 долара има 256 GB диск, 8GB оперативна памет и 2.0 GHz Core i5 процесор.

Той е и може би най-лошата новина за тези, които се надяваха компанията да опресни и линията си MacBook Air, но за сметка на това е поне с 1000 долара по-евтин от 11 инчовия модел на тази серия. Всъщност това е един наистина добър лаптоп, който ще ви осигури всичко, предлагано от екосистемата на Apple на разумна цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This