Изберете страница

Всичко, което трябва да знаете за новия MacBook Pro

След като в сряда Microsoft наистина успя да впечатли потребителите с новия Surface Book, снощи Apple имаше трудната задача да насочи вниманието им отново към своята линия Mac.

Компанията показа няколко интересни неща, но несъмнено актуализирания MacBook Pro с новия OLED сензорен бар, беше гвоздеят на шоуто. А какво друго трябва да знаете за него, ще ви разкажем на кратко в следващите редове.

3

Цветове

Следващото поколение MacBook Pro на Apple идва с чисто нов дизайн и алуминиев корпус, а цветовете, в които ще е наличен са Silver и Space Gray. Тук не се сбъднаха очакванията ни да видим черен нюанс в гамата, по подобие на iPhone 7.

Размери

Новият 13 инчов MacBook Pro е с 23% по-малък като обем от предишната генерация, по-лек и е дебел едва 14.9 мм. 15 инчовият модел е с дебелина 15.5 мм и 20% по-малък като обем от по-стария модел, като тежи само 1.8 кг.

Тракпад

Промените разбира се не свършват с дизайна и размера. Новият Force Touch тракпад е два пъти по-голям от този на предходните модели и разполага с тактилна обратна връзка, също като хоум бутона на iPhone 7.

Touch Bar

Стигнахме до може би най-важната иновация, която компанията е предвидила за своята линия MacBook Pro и това разбира се е сензорният OLED Retina панел с поддръжка на жестове и мултитъч, който замества най-горния ред функционални клавиши на лаптопите и той наистина е забележиителен.

Чрез този Touch Bar потребителите имат достъп до всички стандартни, ключови функции, но от друга страна той е в състояние да се адаптира към всяко използвано в момента приложение и да осигури необходимите за него бутони.

Quick Type

Новият Touch Bar показва и Quick Type предложения, когато пишете, също като iPhone и iPad – думи, емотикони и различни предложения, с които ще свикнете бързо.

Touch ID

Второто поколение Touch ID скенер за пръстови отпечатъци е вградено под сапфирен кристал в десния край на Touch Bar. Докосвайки го, можете да правите различни плащания, да отключите своя MacBook Pro и да удостоверите самоличността си във всяка ситуация, която изисква това.

Дисплей

Новият дисплей на MacBook Pro е 67% по-ярък и по-контрастен и 25% по-цветен от този на предходното поколение лаптопи.

Спецификации

15 инчовият MacBook Pro идва с читириядрен Intel Core i7 процесор, 2133MHz и GPU Radeon Pro, а SSD е по-бързо и с размер до 2ТВ. По отношение на игрите, най-високият клас MacBook Pro ще отвее конкуренцията с графичната си мощ и 130% скок спрямо по-старото поколение при 3D графиките.

13 инчовият модел идва с двуядрен i5 или i7 процесор и Intel Iris графика.

Новите MacBook Pro притежават четири Thunderbolt 3 порта, по два от всяка страна и поддържат USB Type-C стандарта, но трябва да отбележим липсата на SD слот за карти памет, която би могла да е проблем за някои потребители.

Батерия

Новите MacBook Pro разбира се идват и с последната версия на macOS Sierra и осигуряват живот на батерията до 10 часа с едно зареждане.

Цена

Цената на 13 инчовият MacBook Pro ще започва от 1799 долара, а тази на 15 инчовият модел – от 2399 долара. Базовият MacBook pro, който е без Touch Bar стартира от цена 1499 долара.

Дата на излизане на пазара

Предварителните поръчки за новата серия MacBook Pro вече започнаха, а доставките ще бъдат направени в рамките на 2-3 седмици. 13 инчовият модел е на разположение и в магазините на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This