Изберете Страница

Още една функция на iOS 11 сочи, че iPhone 8 няма да има хоум бутон, но може би ще запази Touch ID

Четвъртата бета версия на iOS 11 вече е налична и вчера ви показахме какво можете да очаквате от нея като поправки и подобрения. Има обаче една функция в списъка, която сочи, че iPhone 8 няма да изгуби своя Touch ID сензор, както твърдяха някои източници, въпреки липсата на хоум бутон.

В клипа на 9to5Mac, който демонстрира всички нови функции в четвъртата бета версия на iOS 11, се подчертава нов елемент на потребителския интерфейс за заключен екран. Можете да докоснете известие, за да отворите свързаното приложение, но когато това се случва ще бъдете посрещнато от нов екран, които ви приканва да използвате Touch ID.

Разбира се вместо това можете да използвате своята парола, или може би и лицевото разпознаване, за което се говори, че ще бъде налично в iPhone 8, а тази функция може да е насочена към всички останали устройства, които не разполагат със съответиня сензор за разпознаване на лицето, но най-простото обяснение е, че Apple ще използва Touch ID като обща функция за всичките си джаджи, както до сега.

Както вече знаете, iPhone 8 ще има изцяло обновен дизайн и OLED дисплей от край до край, при който няма място за традиционния хоум бутон, ето защо Apple трябва да намери нова подходяща позиция за своя сензор за пръстови отпечатъци, като има три опции. Най-лесният начин разбира се е да го постави на гърба на телефона, но това би било огромен компромис с дизайна, който не бихме очаквали от точно тази компания. Най-трудния начин е да интегрира Touch ID под дисплея, което ще даде предимство на iPhone 8 пред останалите флагмани тази година, но тук има известни технически затруднения, които правят този вариант доста спорен. Последният вариант включва вграждането на сензора в бутона за включване и изключване, който според част от изтеклите до сега рендери и с увеличен размер.

Малко вероятно е гигантът да се откаже изцяло от тази добре позната, удобна и сигурна функция, която е от решаващо значение и за платежтната услуга Apple Pay, дори и ако лицевото разпознаване работи достатъчно бързо и сигурно, така че остава да видим само кой от трите най-вероятни сценарии ще използва компанията във финалния вариант на iPhone 8.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This