Четвъртата бета версия на iOS 11 вече е налична и вчера ви показахме какво можете да очаквате от нея като поправки и подобрения. Има обаче една функция в списъка, която сочи, че iPhone 8 няма да изгуби своя Touch ID сензор, както твърдяха някои източници, въпреки липсата на хоум бутон.

В клипа на 9to5Mac, който демонстрира всички нови функции в четвъртата бета версия на iOS 11, се подчертава нов елемент на потребителския интерфейс за заключен екран. Можете да докоснете известие, за да отворите свързаното приложение, но когато това се случва ще бъдете посрещнато от нов екран, които ви приканва да използвате Touch ID.

Разбира се вместо това можете да използвате своята парола, или може би и лицевото разпознаване, за което се говори, че ще бъде налично в iPhone 8, а тази функция може да е насочена към всички останали устройства, които не разполагат със съответиня сензор за разпознаване на лицето, но най-простото обяснение е, че Apple ще използва Touch ID като обща функция за всичките си джаджи, както до сега.

Както вече знаете, iPhone 8 ще има изцяло обновен дизайн и OLED дисплей от край до край, при който няма място за традиционния хоум бутон, ето защо Apple трябва да намери нова подходяща позиция за своя сензор за пръстови отпечатъци, като има три опции. Най-лесният начин разбира се е да го постави на гърба на телефона, но това би било огромен компромис с дизайна, който не бихме очаквали от точно тази компания. Най-трудния начин е да интегрира Touch ID под дисплея, което ще даде предимство на iPhone 8 пред останалите флагмани тази година, но тук има известни технически затруднения, които правят този вариант доста спорен. Последният вариант включва вграждането на сензора в бутона за включване и изключване, който според част от изтеклите до сега рендери и с увеличен размер.

Малко вероятно е гигантът да се откаже изцяло от тази добре позната, удобна и сигурна функция, която е от решаващо значение и за платежтната услуга Apple Pay, дори и ако лицевото разпознаване работи достатъчно бързо и сигурно, така че остава да видим само кой от трите най-вероятни сценарии ще използва компанията във финалния вариант на iPhone 8.