BuzzFeed съобщи вчера, че в американския щат Пенсилвания е намерен iPhone 4, прекарал година и половина на дъното на езеро, който все още работи.

Каква е историята на този iPhone?

frozen-iphone-2Майкъл Гунтрум изпуснал в езерото своя iPhone 4 на 4 март 2015 година, докато ловял риба в дупка, пробита в леда.

През септември тази година, водоемът бил пресушен, а местен жител, на име Даниел Калгрен открил телефона, докато търсел интересни находки по дъното, с помощта на металотърсач.

Той измил и изсушил апарата и от любопитство се опитал да го включи два дни по-късно. Каква била изненадата му обаче, когато телефонът стартирал.

Калгрен веднага се свързал със собственика му, взимайки номера от самия апарат,  но той просто не можел да повярва, че това не е шега. За доказателство Даниел му изпратил снимка и Гунтрум познал своя верен iPhone 4 по тапета на екрана.

Сега той планира да го занесе на сервиз, където устройството ще бъде почистено професионално и след това да го подари на майка си.

Apple отбелязва в свое изявление, че това не е първия подобен случай с нейн телефон:

Никога не преставаме да се учудваме на всички невероятни истории за оцеляване на iPhone, които нашите клиенти споделят с нас!“

Не можем да не се съгласим, че компанията произвежда уникални устройства, любими на потребителите по цял свят, но тази история наистина звучи невероятно. Докато ние всеки ден се опитваме да защитим своите телефони от различни вредни влияния и се ядосваме на дребни проблеми като бързото падане на батерията, този апарат е оцелял година и половина под ледените води на езеро…