Изберете страница

Нов патент на Apple потвърждава слуховете за дисплей от край до край

Нова патент, описващ microLED технология, позволяваща на екрана на устройството да чете пръстови отпечатъци, беше предоставен на Apple от патентното ведомство на САЩ.

Всъщност не бихме му обърнали внимание, ако той не потвърждаваше в известна степен упоритите слухове около бcдещия iPhone 8, за чиято главна характеристика се спряга именно дисплей от край до край, под който ще бъдат вградени хоум бутона и Touch ID сензора.

Описаната в документите техонология се отличава от традиционната за активна матрица с по-високата плътност на интерактивните пиксели, която може да се използва в някои части, което би могло да служи като виртуален хоум бутон например. Същите тези пиксели теоритично биха могли да се използват и по цялата площ на дисплея, което ще напарви възможна идентификацията чрез пръстови отпечатъци във всяка една област на екрана на устройството.

По този начин компанията би могла да реализира идеята за огромен OLED дисплей от край до край, под който да се вградят хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, без това да влияе особено на цялостния размер на телефона.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This