Изберете Страница

Нов патент на Apple потвърждава слуховете за дисплей от край до край

Нова патент, описващ microLED технология, позволяваща на екрана на устройството да чете пръстови отпечатъци, беше предоставен на Apple от патентното ведомство на САЩ.

Всъщност не бихме му обърнали внимание, ако той не потвърждаваше в известна степен упоритите слухове около бcдещия iPhone 8, за чиято главна характеристика се спряга именно дисплей от край до край, под който ще бъдат вградени хоум бутона и Touch ID сензора.

Описаната в документите техонология се отличава от традиционната за активна матрица с по-високата плътност на интерактивните пиксели, която може да се използва в някои части, което би могло да служи като виртуален хоум бутон например. Същите тези пиксели теоритично биха могли да се използват и по цялата площ на дисплея, което ще напарви възможна идентификацията чрез пръстови отпечатъци във всяка една област на екрана на устройството.

По този начин компанията би могла да реализира идеята за огромен OLED дисплей от край до край, под който да се вградят хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, без това да влияе особено на цялостния размер на телефона.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This