Изберете Страница

Нов патент на Apple потвърждава слуховете за дисплей от край до край

Нова патент, описващ microLED технология, позволяваща на екрана на устройството да чете пръстови отпечатъци, беше предоставен на Apple от патентното ведомство на САЩ.

Всъщност не бихме му обърнали внимание, ако той не потвърждаваше в известна степен упоритите слухове около бcдещия iPhone 8, за чиято главна характеристика се спряга именно дисплей от край до край, под който ще бъдат вградени хоум бутона и Touch ID сензора.

Описаната в документите техонология се отличава от традиционната за активна матрица с по-високата плътност на интерактивните пиксели, която може да се използва в някои части, което би могло да служи като виртуален хоум бутон например. Същите тези пиксели теоритично биха могли да се използват и по цялата площ на дисплея, което ще напарви възможна идентификацията чрез пръстови отпечатъци във всяка една област на екрана на устройството.

По този начин компанията би могла да реализира идеята за огромен OLED дисплей от край до край, под който да се вградят хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, без това да влияе особено на цялостния размер на телефона.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This