Нова патент, описващ microLED технология, позволяваща на екрана на устройството да чете пръстови отпечатъци, беше предоставен на Apple от патентното ведомство на САЩ.

Всъщност не бихме му обърнали внимание, ако той не потвърждаваше в известна степен упоритите слухове около бcдещия iPhone 8, за чиято главна характеристика се спряга именно дисплей от край до край, под който ще бъдат вградени хоум бутона и Touch ID сензора.

Описаната в документите техонология се отличава от традиционната за активна матрица с по-високата плътност на интерактивните пиксели, която може да се използва в някои части, което би могло да служи като виртуален хоум бутон например. Същите тези пиксели теоритично биха могли да се използват и по цялата площ на дисплея, което ще напарви възможна идентификацията чрез пръстови отпечатъци във всяка една област на екрана на устройството.

По този начин компанията би могла да реализира идеята за огромен OLED дисплей от край до край, под който да се вградят хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, без това да влияе особено на цялостния размер на телефона.