Изберете страница

Нов патент на Apple потвърждава слуховете за дисплей от край до край

Нова патент, описващ microLED технология, позволяваща на екрана на устройството да чете пръстови отпечатъци, беше предоставен на Apple от патентното ведомство на САЩ.

Всъщност не бихме му обърнали внимание, ако той не потвърждаваше в известна степен упоритите слухове около бcдещия iPhone 8, за чиято главна характеристика се спряга именно дисплей от край до край, под който ще бъдат вградени хоум бутона и Touch ID сензора.

Описаната в документите техонология се отличава от традиционната за активна матрица с по-високата плътност на интерактивните пиксели, която може да се използва в някои части, което би могло да служи като виртуален хоум бутон например. Същите тези пиксели теоритично биха могли да се използват и по цялата площ на дисплея, което ще напарви възможна идентификацията чрез пръстови отпечатъци във всяка една област на екрана на устройството.

По този начин компанията би могла да реализира идеята за огромен OLED дисплей от край до край, под който да се вградят хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци, без това да влияе особено на цялостния размер на телефона.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This