Изберете Страница

Нови доказателства за бъдещия OLED дисплей на iPhone 8

Както вече знаете, от следващия модел iPhone се очакват много промени и една от тях се отнася до дисплея, който според слуховете ще бъде OLED, за поне един от предполагаемите три модела, с които Apple ще отпразнува десетия рожден на своя емблематичен смартфон.

Сега имаме ново потвърждение на този слух и то идва не от кой да е, а от Тай Йенг Ву, президент на Sharp, който разкри пред студенти от университета Татунг (където получи своята почетна докторска стерпен), че бъдещият iPhone 8 ще притежава именно OLED дисплей. По време на речта си, Ву отбеляза, че Apple трябва да премине към OLED технологията, за да овладее резкия спад в продажбите си, който се наблюдава вече три поредни тримесечия.

OLED панелите предлагат значително по-добър контраст, гъвкавост и енергоефективност, в сравнение с настоящите LTPS (ниско температурни поли силициеви), използвани от компанията. За да отговори на това предизвикателство обаче, Sharp ще трябва да построи нови заводи, които да се справят с обема на поръчките на гиганта от Купертино. Компанията в момента строи подобно съоръжение в Япония, но планира при нужда да изнесе част от производството и в САЩ.

Sharp току що беше закупена от Foxconn, основният доставчик на компоненти на Apple за Азия, а според спекулациите, компанията се кани да използва именно нейни дисплеи в следващото си поколение смартфони. Всъщност Sharp вече е произвеждала част от панелите за сегашните iPhone. Apple намекна, че иска по-голям контрол върху процеса на изграждане на дисплея на своите смартфони и тази сделка, която е на стойност 6.2 милиарда долара, е част именно от планът и за налагане на този контрол.

За бъдещия iPhone 8 се твърди още и, че ще бъде в три размера – 4.7, 5 и 5.5 инча и, ако не възникнат непредвидени затруднения с доставките, ще дойде с изцяло стъклен корпус и тънка метална рамка. Емблематичният хоум бутон ще бъде вграден под дисплея, заедно със сензора за пръстови отпечатъци. За съжаление баче, според слуховете, така желания OLED дисплей, може би ще бъде преимущество само на един от трите модела.

За съжаление всичко това все още са само слухове и предположения, а за да разберем кое от тях ще се окаже истина и какви изненади е приготвила Apple за своите фенове, по случай десетия рожден ден на iPhone, ще трябва да изчакаме почти година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Apple патентова iPhone, който можете да закачите за дрехите си | Apple Fans Bulgaria - […] за да се сбъдне това е нужен гъвкав OLED дисплей, какъвто очакваме компанията да въведе в своята продуктова линия…

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This