Изберете страница

Нови доказателства за бъдещия OLED дисплей на iPhone 8

Както вече знаете, от следващия модел iPhone се очакват много промени и една от тях се отнася до дисплея, който според слуховете ще бъде OLED, за поне един от предполагаемите три модела, с които Apple ще отпразнува десетия рожден на своя емблематичен смартфон.

Сега имаме ново потвърждение на този слух и то идва не от кой да е, а от Тай Йенг Ву, президент на Sharp, който разкри пред студенти от университета Татунг (където получи своята почетна докторска стерпен), че бъдещият iPhone 8 ще притежава именно OLED дисплей. По време на речта си, Ву отбеляза, че Apple трябва да премине към OLED технологията, за да овладее резкия спад в продажбите си, който се наблюдава вече три поредни тримесечия.

OLED панелите предлагат значително по-добър контраст, гъвкавост и енергоефективност, в сравнение с настоящите LTPS (ниско температурни поли силициеви), използвани от компанията. За да отговори на това предизвикателство обаче, Sharp ще трябва да построи нови заводи, които да се справят с обема на поръчките на гиганта от Купертино. Компанията в момента строи подобно съоръжение в Япония, но планира при нужда да изнесе част от производството и в САЩ.

Sharp току що беше закупена от Foxconn, основният доставчик на компоненти на Apple за Азия, а според спекулациите, компанията се кани да използва именно нейни дисплеи в следващото си поколение смартфони. Всъщност Sharp вече е произвеждала част от панелите за сегашните iPhone. Apple намекна, че иска по-голям контрол върху процеса на изграждане на дисплея на своите смартфони и тази сделка, която е на стойност 6.2 милиарда долара, е част именно от планът и за налагане на този контрол.

За бъдещия iPhone 8 се твърди още и, че ще бъде в три размера – 4.7, 5 и 5.5 инча и, ако не възникнат непредвидени затруднения с доставките, ще дойде с изцяло стъклен корпус и тънка метална рамка. Емблематичният хоум бутон ще бъде вграден под дисплея, заедно със сензора за пръстови отпечатъци. За съжаление баче, според слуховете, така желания OLED дисплей, може би ще бъде преимущество само на един от трите модела.

За съжаление всичко това все още са само слухове и предположения, а за да разберем кое от тях ще се окаже истина и какви изненади е приготвила Apple за своите фенове, по случай десетия рожден ден на iPhone, ще трябва да изчакаме почти година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This