Изберете Страница

Нови доказателства за бъдещия OLED дисплей на iPhone 8

Както вече знаете, от следващия модел iPhone се очакват много промени и една от тях се отнася до дисплея, който според слуховете ще бъде OLED, за поне един от предполагаемите три модела, с които Apple ще отпразнува десетия рожден на своя емблематичен смартфон.

Сега имаме ново потвърждение на този слух и то идва не от кой да е, а от Тай Йенг Ву, президент на Sharp, който разкри пред студенти от университета Татунг (където получи своята почетна докторска стерпен), че бъдещият iPhone 8 ще притежава именно OLED дисплей. По време на речта си, Ву отбеляза, че Apple трябва да премине към OLED технологията, за да овладее резкия спад в продажбите си, който се наблюдава вече три поредни тримесечия.

OLED панелите предлагат значително по-добър контраст, гъвкавост и енергоефективност, в сравнение с настоящите LTPS (ниско температурни поли силициеви), използвани от компанията. За да отговори на това предизвикателство обаче, Sharp ще трябва да построи нови заводи, които да се справят с обема на поръчките на гиганта от Купертино. Компанията в момента строи подобно съоръжение в Япония, но планира при нужда да изнесе част от производството и в САЩ.

Sharp току що беше закупена от Foxconn, основният доставчик на компоненти на Apple за Азия, а според спекулациите, компанията се кани да използва именно нейни дисплеи в следващото си поколение смартфони. Всъщност Sharp вече е произвеждала част от панелите за сегашните iPhone. Apple намекна, че иска по-голям контрол върху процеса на изграждане на дисплея на своите смартфони и тази сделка, която е на стойност 6.2 милиарда долара, е част именно от планът и за налагане на този контрол.

За бъдещия iPhone 8 се твърди още и, че ще бъде в три размера – 4.7, 5 и 5.5 инча и, ако не възникнат непредвидени затруднения с доставките, ще дойде с изцяло стъклен корпус и тънка метална рамка. Емблематичният хоум бутон ще бъде вграден под дисплея, заедно със сензора за пръстови отпечатъци. За съжаление баче, според слуховете, така желания OLED дисплей, може би ще бъде преимущество само на един от трите модела.

За съжаление всичко това все още са само слухове и предположения, а за да разберем кое от тях ще се окаже истина и какви изненади е приготвила Apple за своите фенове, по случай десетия рожден ден на iPhone, ще трябва да изчакаме почти година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Apple патентова iPhone, който можете да закачите за дрехите си | Apple Fans Bulgaria - […] за да се сбъдне това е нужен гъвкав OLED дисплей, какъвто очакваме компанията да въведе в своята продуктова линия…

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This