От доста време се знае, че Apple ще промени шасито на своя Apple Watch Series 7 за пръв път от пускането му на пазара през 2015 година, но нови изображения, публикувани от @MajinBuOfficial, изглежда показват новия дизайн с най-висока разделителна способност от всички изтичания до момента.


Като цяло Apple Watch Series 7 ще изглежда до някъде подобно на своите предшественици, с които вече сме свикнали през всички тези години, но по-внимателен поглед разкрива новия изцяло плосък дизайн, който компанията вече възприема в цялата си продуктова линия.

Интересното е, че една от най-големите според слуховете промени, която очакваме да видим, не можа да бъде потвърдена от тези изображения, тъй като те за съжаление показват новия часовник само от дясната страна, докато за двойката нови по-големи говорители се твърди, че ще се намират от ляво.

Според Марк Гурман Apple ще включи нови циферблати, за да се възползва от по-големите размери на дисплея в 41 и 45 мм варианти. В последния си бюлетин Power On Гурман подкрепя предишните слухове, които предполагат, че Series 7 ще включва по-голям размер на шасито и по-тънки рамки и плоски ръбове.

Докато настоящите часовници на компанията се предлагат в размер 40 и 44 мм, слуховете сочат, че Series 7 ще се предлага в 41 и 45 мм варианти, което ще увеличи и размера на екрана. Новите циферблати, които ще се възползват от това увеличение ще включват актуализиран модулен циферблат Infograph и това ще е вторият път в историята на Apple Watch, когато компанията увеличава екрана му, след Series 4 през 2017 година.

За съжаление според Гурман новите циферблати ще са ексклузивни за Series 7 и вероятно няма да станат достъпни за по-старите модели чрез актуализация на софтуера. Очаква се още Apple Watch Series 7 да се отличава с повишена производителност и по-дълъг живот на батерията.

Би трябвало Apple да представи новите часовници на едно от двете си продуктови събития през септември, може би заедно с iPhone 13, нова линия MacBook Pro и по-мощен Mac Mini със седем цветови опции.