Изберете страница

Производството на Apple Watch Series 7 може да се забави поради сложния дизайн

Съобщава се, че производството на новите модели Apple Watch Series 7 може да се забави, защото се сблъсква с предизвикателства, поради сложния дизайн.

Докладът на Nikkei Asia подчертава инженерните предизвикателства, с които Apple се сблъсква всяка година, когато увеличава масовите производствени линии преди есенното издание, за да гарантира, че ще има достатъчно предлагане на нови джаджи в отговор на търсенето след старта им, като същевременно запази продуктите си в тайна.

Компанията обикновено пуска нови модели Apple Watch и iPhone през септември или октомври, въпреки че все още не е обявила датата на тазгодишното си събитие. Сега тя отлага производството на новите Apple Watch Series 7 заради проблеми, твърдят източниците. След стартирането на дребномащабно производство, Apple се сблъскала с разочароващо качество на готовия монтаж, се посочва още в доклада. Хората, които са разговаряли с Nikkei, приписват това на новия дизайн, включително нов сензор за кръвно налягане и функции за водоустойчивост.

Гигантът не публикува данни за продажбите на Apple Watch, но това е най-големият компонент на подразделението й за носими устройства, което отчете продажби от 30.62 милиарда долара през 2020 година. Проблемите могат да отложат пускането на новия Apple Watch Series 7, въпреки че по-голям е шансът да повлияят на плановете на компанията за продажбите му след това.

Apple има твърда прототипна производствена система, която непрекъснато изгражда голям брой неиздавани продукти за решаване на проблеми с монтажа месеци преди пускането на новите джаджи. След като компанията проектира нов продукт, нейните инженери се преместват в договорени заводи в Азия, за да решат евентуалните проблеми в производството и да гарантират, че тя ще може да пусне милиони устройства в кратки срокове, като същевременно се придържа към стандартите си за качество.

В миналото Apple не веднъж се е сблъсквала с производствени проблеми, които са засягали есенните пускания, въпреки че компанията обикновено не коментира операциите си. Миналата година, по време на пандемията, която намали и блокира пътуванията до Азия, два от моделите iPhone 12 бяха пуснати през октомври, а другите два – през ноември, което е със седмици по-късно от типичния график на гиганта. През 2017 година Apple направи голям редизайн на iPhone с iPhone X, който обаче беше в недостиг седмици след пускането си на пазара праз ноември именно заради проблеми в производството на камерата за Face ID.

Към момента Apple не коментира слуховете за забавяне, така че можем само да се надяваме, че скоро ще обяви точната дата на събитието си, а скоро след това вече ще държим в ръце новите й продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This