Поредният слух за тазгодишните модели iPhone твърди, че те ще получат 18 W зарядно, което ще позволи бързото им презареждане и е страхотна новина за феновете на марката.

Apple комбинира USB-C и Lightning кабела за iPhone, а основното предимство е, че телефоните ще работят с новите MacBook директно, без нужда от закупуване на допълнителни адаптери. Ако приемеме, че тази новина, идваща от китайската социална мрежа Weibo е вярна, то USB-C – Lightning кабела ще дойде директно в комплекта на тазгодишните модели, това обаче е лоша новина за собствениците на по-стари MacBook машини, с които той няма да е съвместим, освен ако компанията не е предвидила поставянето на дав кабела в кутията. Разбира се няма как да се угоди на всички потребители и аксесоарите да бъдат съобразени с останалите устройства, които те притежават, но все пак новината звучи малко объркващо, тъй като тези клиенти ще трябва да си закупят допълнителен кабел, ако нямат по-стар такъв и отново имаме проблем със съвместимостта.

Всичко това означава, че сагата с преходниците, която започна още с премахването на 3.5 мм жак в iPhone 7, все още не е завършила, но пък от друга страна поне ще получим адаптер и кабел за бързо зареждане, което е крачка напред.