Изберете Страница

Неволите на Samsung доведоха до чувствително увеличение на печалбите на Apple

Устройствата, работещи с iOS представляват 40.5% от всички продадени смартфони в САЩ през тримесечието, което завърши в края на октомври, по данни на Kantar Worldpanep Comtech. Това е сериозно увеличение, на фона на 33.5% дял, през същия период на 2015 година, но Android устройствата все още държат общ дял от 58% на пазара в САЩ.

Успехите на Apple за този период, може би отчасти се дължат и на проблемите, които изпитваше основният й конкурент на пазара – Samsung.

През август корейският гигант пусна на пазара Galaxy Note 7 с надеждата той да се конкурира с бъдещия iPhone 7, чиято премиера беше през септември. За жалост обаче, устройството стана жертва на производствен дефект и след стотици случаи на самозапалване, беше спряно от производство и изтеглено от пазара, донасяйки на компанията многомилиардни загуби, вместо мечтания триумф над Apple.

Другата основна причина за ръста в продажбите разбира се е iPhone 7, който се оказа изключително популярен, въпреки липсата на жак за слушалки и идентичния с предходните модели дизайн и бързо стана едно от най-продаваните устройства на пазара в САЩ.

“ Докато Samsung доминира като брой устройства, Apple си остава най-желаната марка в света!“ коментира анализаторът Лорън Гуенвир, директор на Kantar Worldpanel Comtech.

Сред останалите конкуренти на iPhone е и Pixel, проектиран и конструиран от Google, който отчете едва 0.5% дял от продажбите в САЩ за същия период, което го поставя на едно ниво с Huawei.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This