Изберете Страница

Неволите на Samsung доведоха до чувствително увеличение на печалбите на Apple

Устройствата, работещи с iOS представляват 40.5% от всички продадени смартфони в САЩ през тримесечието, което завърши в края на октомври, по данни на Kantar Worldpanep Comtech. Това е сериозно увеличение, на фона на 33.5% дял, през същия период на 2015 година, но Android устройствата все още държат общ дял от 58% на пазара в САЩ.

Успехите на Apple за този период, може би отчасти се дължат и на проблемите, които изпитваше основният й конкурент на пазара – Samsung.

През август корейският гигант пусна на пазара Galaxy Note 7 с надеждата той да се конкурира с бъдещия iPhone 7, чиято премиера беше през септември. За жалост обаче, устройството стана жертва на производствен дефект и след стотици случаи на самозапалване, беше спряно от производство и изтеглено от пазара, донасяйки на компанията многомилиардни загуби, вместо мечтания триумф над Apple.

Другата основна причина за ръста в продажбите разбира се е iPhone 7, който се оказа изключително популярен, въпреки липсата на жак за слушалки и идентичния с предходните модели дизайн и бързо стана едно от най-продаваните устройства на пазара в САЩ.

“ Докато Samsung доминира като брой устройства, Apple си остава най-желаната марка в света!“ коментира анализаторът Лорън Гуенвир, директор на Kantar Worldpanel Comtech.

Сред останалите конкуренти на iPhone е и Pixel, проектиран и конструиран от Google, който отчете едва 0.5% дял от продажбите в САЩ за същия период, което го поставя на едно ниво с Huawei.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This