Изберете страница

Неволите на Samsung доведоха до чувствително увеличение на печалбите на Apple

Устройствата, работещи с iOS представляват 40.5% от всички продадени смартфони в САЩ през тримесечието, което завърши в края на октомври, по данни на Kantar Worldpanep Comtech. Това е сериозно увеличение, на фона на 33.5% дял, през същия период на 2015 година, но Android устройствата все още държат общ дял от 58% на пазара в САЩ.

Успехите на Apple за този период, може би отчасти се дължат и на проблемите, които изпитваше основният й конкурент на пазара – Samsung.

През август корейският гигант пусна на пазара Galaxy Note 7 с надеждата той да се конкурира с бъдещия iPhone 7, чиято премиера беше през септември. За жалост обаче, устройството стана жертва на производствен дефект и след стотици случаи на самозапалване, беше спряно от производство и изтеглено от пазара, донасяйки на компанията многомилиардни загуби, вместо мечтания триумф над Apple.

Другата основна причина за ръста в продажбите разбира се е iPhone 7, който се оказа изключително популярен, въпреки липсата на жак за слушалки и идентичния с предходните модели дизайн и бързо стана едно от най-продаваните устройства на пазара в САЩ.

“ Докато Samsung доминира като брой устройства, Apple си остава най-желаната марка в света!“ коментира анализаторът Лорън Гуенвир, директор на Kantar Worldpanel Comtech.

Сред останалите конкуренти на iPhone е и Pixel, проектиран и конструиран от Google, който отчете едва 0.5% дял от продажбите в САЩ за същия период, което го поставя на едно ниво с Huawei.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This