Изберете Страница

Неволите на Samsung доведоха до чувствително увеличение на печалбите на Apple

Устройствата, работещи с iOS представляват 40.5% от всички продадени смартфони в САЩ през тримесечието, което завърши в края на октомври, по данни на Kantar Worldpanep Comtech. Това е сериозно увеличение, на фона на 33.5% дял, през същия период на 2015 година, но Android устройствата все още държат общ дял от 58% на пазара в САЩ.

Успехите на Apple за този период, може би отчасти се дължат и на проблемите, които изпитваше основният й конкурент на пазара – Samsung.

През август корейският гигант пусна на пазара Galaxy Note 7 с надеждата той да се конкурира с бъдещия iPhone 7, чиято премиера беше през септември. За жалост обаче, устройството стана жертва на производствен дефект и след стотици случаи на самозапалване, беше спряно от производство и изтеглено от пазара, донасяйки на компанията многомилиардни загуби, вместо мечтания триумф над Apple.

Другата основна причина за ръста в продажбите разбира се е iPhone 7, който се оказа изключително популярен, въпреки липсата на жак за слушалки и идентичния с предходните модели дизайн и бързо стана едно от най-продаваните устройства на пазара в САЩ.

“ Докато Samsung доминира като брой устройства, Apple си остава най-желаната марка в света!“ коментира анализаторът Лорън Гуенвир, директор на Kantar Worldpanel Comtech.

Сред останалите конкуренти на iPhone е и Pixel, проектиран и конструиран от Google, който отчете едва 0.5% дял от продажбите в САЩ за същия период, което го поставя на едно ниво с Huawei.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар