Изберете Страница

На тази снимка може би виждате компонентът, който ще промени играта

От iPhone 8 очакваме изцяло нов дизайн, след три поредни години еднотипен такъв, както и редица хардуерни иновации – OLED дисплей, стъклен корпус с метална рамка, възможност за безжично зареждане и още и още. Всичко това ще направи десетия юбилеен модел iPhone най-горещия смартфон тази есен, а една наскоро изтекла снимка, може би ни дава възможността да видим устройството, което e в основата на всичко това:

В началото на този месец, когато се заговори за евентуалното премахване на Touch ID и замяната му със система за лицево разпознаване, това ни се струваше абсурдно – Apple да изостави своята водеща технология за сакниране на пръстови отпечатъци и да предложи нещо със съмнителни качества?!

С течение на времето обаче, слуховете ставаха все по-упорити, а за системата за лицево разпознаване, научихме много неща – тя ще използва инфрачервени лъчи, за да може да работи дори и в пълна тъмнина, ще реагира дори и, ако телефона е поставен хоризонтално и това ще се случва за милионни части от секундата, т.е. мигновено. С други думи Face ID се очерта като един наистина равностоен заместник на Touch ID. Ако всичко е така, както си го представяме, то това ще донесе наистина голяма промяна, а в нейната основа е този малък компонент, чиято снимка изтече в интернет пространството.

Да, може би за пръв и последен път виждатме 3D модула за сканиране на лице на iPhone 8, който ще бъде поставен в изрязаната горна част на дисплея, заедно с камерата и микрофона.

Както знаете, десетият юбилеен модел iPhone вече навлезе в масово производство, а компонентите му все пак не са недостъпни за служителите във фабриките, така че има известен шанс снимката да е реална и все пак всичко ще стане ясно на 12 следващия месец, когато според слуховете ще се състои голямото есенно събитие на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This