От iPhone 8 очакваме изцяло нов дизайн, след три поредни години еднотипен такъв, както и редица хардуерни иновации – OLED дисплей, стъклен корпус с метална рамка, възможност за безжично зареждане и още и още. Всичко това ще направи десетия юбилеен модел iPhone най-горещия смартфон тази есен, а една наскоро изтекла снимка, може би ни дава възможността да видим устройството, което e в основата на всичко това:

В началото на този месец, когато се заговори за евентуалното премахване на Touch ID и замяната му със система за лицево разпознаване, това ни се струваше абсурдно – Apple да изостави своята водеща технология за сакниране на пръстови отпечатъци и да предложи нещо със съмнителни качества?!

С течение на времето обаче, слуховете ставаха все по-упорити, а за системата за лицево разпознаване, научихме много неща – тя ще използва инфрачервени лъчи, за да може да работи дори и в пълна тъмнина, ще реагира дори и, ако телефона е поставен хоризонтално и това ще се случва за милионни части от секундата, т.е. мигновено. С други думи Face ID се очерта като един наистина равностоен заместник на Touch ID. Ако всичко е така, както си го представяме, то това ще донесе наистина голяма промяна, а в нейната основа е този малък компонент, чиято снимка изтече в интернет пространството.

Да, може би за пръв и последен път виждатме 3D модула за сканиране на лице на iPhone 8, който ще бъде поставен в изрязаната горна част на дисплея, заедно с камерата и микрофона.

Както знаете, десетият юбилеен модел iPhone вече навлезе в масово производство, а компонентите му все пак не са недостъпни за служителите във фабриките, така че има известен шанс снимката да е реална и все пак всичко ще стане ясно на 12 следващия месец, когато според слуховете ще се състои голямото есенно събитие на Apple.