Изберете Страница

На тази снимка може би виждате компонентът, който ще промени играта

От iPhone 8 очакваме изцяло нов дизайн, след три поредни години еднотипен такъв, както и редица хардуерни иновации – OLED дисплей, стъклен корпус с метална рамка, възможност за безжично зареждане и още и още. Всичко това ще направи десетия юбилеен модел iPhone най-горещия смартфон тази есен, а една наскоро изтекла снимка, може би ни дава възможността да видим устройството, което e в основата на всичко това:

В началото на този месец, когато се заговори за евентуалното премахване на Touch ID и замяната му със система за лицево разпознаване, това ни се струваше абсурдно – Apple да изостави своята водеща технология за сакниране на пръстови отпечатъци и да предложи нещо със съмнителни качества?!

С течение на времето обаче, слуховете ставаха все по-упорити, а за системата за лицево разпознаване, научихме много неща – тя ще използва инфрачервени лъчи, за да може да работи дори и в пълна тъмнина, ще реагира дори и, ако телефона е поставен хоризонтално и това ще се случва за милионни части от секундата, т.е. мигновено. С други думи Face ID се очерта като един наистина равностоен заместник на Touch ID. Ако всичко е така, както си го представяме, то това ще донесе наистина голяма промяна, а в нейната основа е този малък компонент, чиято снимка изтече в интернет пространството.

Да, може би за пръв и последен път виждатме 3D модула за сканиране на лице на iPhone 8, който ще бъде поставен в изрязаната горна част на дисплея, заедно с камерата и микрофона.

Както знаете, десетият юбилеен модел iPhone вече навлезе в масово производство, а компонентите му все пак не са недостъпни за служителите във фабриките, така че има известен шанс снимката да е реална и все пак всичко ще стане ясно на 12 следващия месец, когато според слуховете ще се състои голямото есенно събитие на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This