Изберете страница

Сравнение на Galaxy Note 8 и iPhone 8

 

След като тази седмица Samsung представи своя нов фаблет Galaxy Note 8, който ще се конкурира пряко с десетия юбилеен модел iPhone, в You Tube се появи подробен клип на MacRumors,  сравнавящ двете устройства. Разбира се iPhone 8 е макет, тъй като неговата премиера се очаква на 12 следващия месец, но това не пречи да видим акцентите в дизайна на двете устройства.

Note 8 е значително по-голям – с 6.3 инчов AMOLED дисплей 18.5:9, докато iPhone 8 се очаква да предложи 5.8 инчов OLED екран. От друга страна фаблетът на Samsung идва с Infinity сдисплей без странични рамки, но все още има страници в горната и долна част, докато смартфонът на Apple ще има по-голямо съотношение екран-тяло, с тънки рамки и една единствена изрязана част отгоре, където ще се намират предната камера и сензорите нужни за лицевото разпознаване.

Що се отнася до цветовете, Note 8 ще се предлага в Midnight Black, Orchid Gray, Deep See Blue и Maple Gold, а iPhone 8 – в черно, сребристо и новата разцветка медно златисто.

Подобно на iPhone 8, Note 8 има стъклен корпус, който дава възможност за индуктивно безжично зареждане, което всъщност отдавна е на разположение в моделите на компанията, но тази година ще дебютира и за iPhone.

Двата смартфона са лишени от физически хоум бутон и докато Note 8 има екранен такъв, който открива натиск и отговаря с хаптична обратна вързка, от Apple се очаква да предложи виртуален бутон, или функционална зона в долната част на екрана.

Моделът на корейския гигант има скенер за пръстови отпечатъци на гърба си, докато според слуховете Apple ще се откаже от него в полза на лицевото сканиране с 3D камерата отпред. В това отношение Samsung също предлага черно-бял скенер за лице и ирис на окото, чиято сигурност и коректноа работа тепърва ще бъде проверявана, тъй като този на Galaxy S8, ако ис спомняте, можеше да се излъже с обикновена снимка.

Note 8 идва с 10 нанометров процесор и 6GB RAM, а iPhone 8 ще бъде с чипа на Apple A11, който също е създаден по 10 нанометровата технолотгия, но ще има 3GB оперативна памет. Тази разлика изглежда огромна, но само на хартия, тъй като както знаете оптимизираната операционна система на Apple няма нужда от толкова много RAM, за да работи по-гладко от Android.

Корейският флагман вече е факт и предварителните поръчки за него започнаха, като цената му е тръгва от 930 долара, в зависимост от оператора, а унас от 1190 лв с договор. OLED модела на Apple се очаква да стартира с цена от 999 долара, като ще бъде представен на 12 следващия месец и пуснат в продажба 10 дни по-късно, но според слуховете количествата ще бъдат ограничени, поне през първите месеци след премиерата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This