Мениджърите на магазини на Apple са били информирани, че всички модели, цветове и конфигурации на новия iPhone 7 ще бъдат на разположение на клиентите на 8 октомври, след като проблемът с пътуването на контейнерите на кораби е частично разрешен.

Според Appleinsider, множество източници по веригата за търговия на дребно твърдят, че скоро се очакват масови доставки на така търсения смартфон и той ще е по рафтовете в магазините на 8 октомври.

Документи, с които разполага сайтът сочат, че фалитът на товарна компания за международно корабоплаване в Hanjin е забавил контейнерите с различни модели и конфигурации iPhone 7 и Apple Watch, които е трябвало да пристигнат на 16 септември. Неназована технологична компания е платила пристанищните такси за да позволи докинга и разтоварването на пратката.

Много международни реселъри не успяха да спазят сроковете за доставка на предварителните поръчки и информираха своите клиенти, че поръчките им ще се забавят. Можем само да се надяваме, че сега, след като основният проблем с доставките е вече разрешен, новата дата 8 октомври ще бъде спазена и ситуацията ще се нормализира.

У нас също се оказа, че наличните бройки са крайно недостатъчни, за да задоволят големия интерес към новите устройства на Apple. За щастие само две седмици ни делят от следващата дата и тогава би трябвало вече всеки желаещ да може да си купи избрания модел и цвят.