Няма нищо по-неприятно от това да откриете по средата на натоварен работен ден, че батерията на вашия iPhone е едва 20%, нали? Всички ние търсим начин да я заредим по-бързо и може би сте чували съвета, да включите Airplane Mode и да заредите телефона в това положение. Доводите са, че така това ще стане много по-бързо и батерията ще издържа двойно повече, но дали е така наистина?

За съжаление ще опровергаем този мит, тъй като не отговаря на истината!

Докато телефонът е в самолетен режим, той не може да получава обаждания и съобщения, което води до по-малко натоварване и батерията наистина се зарежда по-бързо, но спестеното време е едва 4 минути, което просто прави това упражнение безсмислено на фона на факта, че ще се лишите от комуникация, за да спечелите време, колкото да изпушите една цигара.

Най-добре е да оставите телефона на зарядно в края на деня, когато вече е по-спокойно и няма да изпуснете важен разговор или съобщение, или просто го сложете там, преди да си легнете. Ако батерията ви пада бързо, ще се наложи да я дозареждате през деня и това е неизбежно, но можете да използвате опцията Low Power Mode (Settings – Battery – Low Power Mode – ON), която ще ви помогне да спестите ценни проценти заряд!