Сега, когато технологиите са толкова напраднели и използваме биометричните си данни, за да защитим информацията в своя iPhone, ние безспорно се чувстваме по-сигурни, но дали това наистина е така?

Отговорът на този въпрос дава една уморена от подготовката за празниците домакиня от Арканзас, която се сблъсква с неочакван проблем, докато просто си почива на дивана в къщи. Става въпрос за Витания Хоуел и шестгодишната й дъщеря Ашли, която явно е забравила да напише писмо но Дядо Коледа и решила да компенсира пропуска си, като издебнала майка си да заспи и използвала пръстовия й отпечатък, за да отключи телефона й и да поръча от Amazon цели 13 предмета, свързани с любимата й игра Pokemon GO.

Когато по-късно жената получила потвърждение за поръчките на стойност 250 долара, тя си помислила, че телефонът й е хакнат, но детето я успокоило, като й казало да не се тревожи, че подаръците ще пристигнат направо в къщи, навреме за празника.

Витания се свързала със съпорта на Amazon и успяла да ги убеди да върнат 4 от 13 поръчки, но служителите й казали, че Дядо Коледа е научил какво иска Ашли за празниците и тя ще го получи навреме.

Не става ясно, дали родителите на шестгодишната фенка на Pokemon GO са разрушили мита за добрия, белобрад старец и са обяснили на детето какво всъщност е направило, но може би тя трябва да благодари за подаръците на iPhone и развитите технологии, вместо на Дядо Коледа.