Изберете страница

Малка палавница не написа писмо на дядо Коледа, а направо си поръча подаръците от телефона на майка си

Сега, когато технологиите са толкова напраднели и използваме биометричните си данни, за да защитим информацията в своя iPhone, ние безспорно се чувстваме по-сигурни, но дали това наистина е така?

Отговорът на този въпрос дава една уморена от подготовката за празниците домакиня от Арканзас, която се сблъсква с неочакван проблем, докато просто си почива на дивана в къщи. Става въпрос за Витания Хоуел и шестгодишната й дъщеря Ашли, която явно е забравила да напише писмо но Дядо Коледа и решила да компенсира пропуска си, като издебнала майка си да заспи и използвала пръстовия й отпечатък, за да отключи телефона й и да поръча от Amazon цели 13 предмета, свързани с любимата й игра Pokemon GO.

Когато по-късно жената получила потвърждение за поръчките на стойност 250 долара, тя си помислила, че телефонът й е хакнат, но детето я успокоило, като й казало да не се тревожи, че подаръците ще пристигнат направо в къщи, навреме за празника.

Витания се свързала със съпорта на Amazon и успяла да ги убеди да върнат 4 от 13 поръчки, но служителите й казали, че Дядо Коледа е научил какво иска Ашли за празниците и тя ще го получи навреме.

Не става ясно, дали родителите на шестгодишната фенка на Pokemon GO са разрушили мита за добрия, белобрад старец и са обяснили на детето какво всъщност е направило, но може би тя трябва да благодари за подаръците на iPhone и развитите технологии, вместо на Дядо Коледа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This