Изберете страница

Малка палавница не написа писмо на дядо Коледа, а направо си поръча подаръците от телефона на майка си

Сега, когато технологиите са толкова напраднели и използваме биометричните си данни, за да защитим информацията в своя iPhone, ние безспорно се чувстваме по-сигурни, но дали това наистина е така?

Отговорът на този въпрос дава една уморена от подготовката за празниците домакиня от Арканзас, която се сблъсква с неочакван проблем, докато просто си почива на дивана в къщи. Става въпрос за Витания Хоуел и шестгодишната й дъщеря Ашли, която явно е забравила да напише писмо но Дядо Коледа и решила да компенсира пропуска си, като издебнала майка си да заспи и използвала пръстовия й отпечатък, за да отключи телефона й и да поръча от Amazon цели 13 предмета, свързани с любимата й игра Pokemon GO.

Когато по-късно жената получила потвърждение за поръчките на стойност 250 долара, тя си помислила, че телефонът й е хакнат, но детето я успокоило, като й казало да не се тревожи, че подаръците ще пристигнат направо в къщи, навреме за празника.

Витания се свързала със съпорта на Amazon и успяла да ги убеди да върнат 4 от 13 поръчки, но служителите й казали, че Дядо Коледа е научил какво иска Ашли за празниците и тя ще го получи навреме.

Не става ясно, дали родителите на шестгодишната фенка на Pokemon GO са разрушили мита за добрия, белобрад старец и са обяснили на детето какво всъщност е направило, но може би тя трябва да благодари за подаръците на iPhone и развитите технологии, вместо на Дядо Коледа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This