Изберете страница

Малка палавница не написа писмо на дядо Коледа, а направо си поръча подаръците от телефона на майка си

Сега, когато технологиите са толкова напраднели и използваме биометричните си данни, за да защитим информацията в своя iPhone, ние безспорно се чувстваме по-сигурни, но дали това наистина е така?

Отговорът на този въпрос дава една уморена от подготовката за празниците домакиня от Арканзас, която се сблъсква с неочакван проблем, докато просто си почива на дивана в къщи. Става въпрос за Витания Хоуел и шестгодишната й дъщеря Ашли, която явно е забравила да напише писмо но Дядо Коледа и решила да компенсира пропуска си, като издебнала майка си да заспи и използвала пръстовия й отпечатък, за да отключи телефона й и да поръча от Amazon цели 13 предмета, свързани с любимата й игра Pokemon GO.

Когато по-късно жената получила потвърждение за поръчките на стойност 250 долара, тя си помислила, че телефонът й е хакнат, но детето я успокоило, като й казало да не се тревожи, че подаръците ще пристигнат направо в къщи, навреме за празника.

Витания се свързала със съпорта на Amazon и успяла да ги убеди да върнат 4 от 13 поръчки, но служителите й казали, че Дядо Коледа е научил какво иска Ашли за празниците и тя ще го получи навреме.

Не става ясно, дали родителите на шестгодишната фенка на Pokemon GO са разрушили мита за добрия, белобрад старец и са обяснили на детето какво всъщност е направило, но може би тя трябва да благодари за подаръците на iPhone и развитите технологии, вместо на Дядо Коледа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This