Изберете страница

Моите първи впечатления от Apple Watch Series 1

Тази година Дядо Коледа ми донесе подаръците малко по-рано и освен розовото бижу iPhone 7, получих и бял 38 мм Apple Watch Series 1.

Няма да ви разказвам за iPhone 7, защото вече имах възможността да споделя впечатления от него преди, а ще се спра по-подробно на часовника, който въпреки че не е от Series 2, е едно наистина добро предложение на приемлива цена.

Всъщност от както го сложих на ръката си, аз почти не се разделям с него. Толкова удобно приляга, че почти не го усещам, но когато го сваля за зареждане, определено ми липсва. На снимките може да ви се струва голям и някак си тромав, но всъщност е много елегантен и нежен, а размерът на дисплея (в моя случай 38 мм) е напълно достатъчен, за да виждате добре известията.

След сдвояването му с телефона, основните настройки се правят от приложението Watch, а самият часовник разполага с лента за нотификации, която се издърпва от горната част на дисплея и контролен панел за основните функции, който подобно на този при iPhone се извиква с плъзгане от долу на горе.

С многобройните лица, които можете да настроите на циферблата, на практика никога няма да скучаете, но аз избрах това с Мини Маус, заради дребната наглед подробност, че при докосване ми казва колко е часа, което всъщност е адски удобно. Както и при телефона, аз не съм свикнала да слушам музика на часовника, но тази опция също е налична и много добре интегрирана. Всъщност почти всички приложения, които имам на iPhone, могат да се извикат и на Apple Watch, което е наистина удобно и практично, когато сте в движение.

Освен за получаване на нотификации от приложенията, часовникът може да се използва и за приемане и извършване на разговор, което го прави прекрасен помощник на шофьорите, които не обичат да използват хендсфри.

От няколко дни на него можете да виждате и основните нотификации от популярната игра Pokemon GO и дори да извършвате някои елементарни действия в нея, без да вадите телефона си от джоба.

Това, което най-много ми допадна през първите дни е, че часовничето може да се настрои така, че да показва дискретни нотификации, дори когато телефонът ви е в режим Do Not Disturb, който аз всъщност често използвам у дома. С моя начин на употреба и при денонощно носене, новото ми бижу успя да изкара почти два дни с едно зареждане на батерията, което разбира се не може да се сравнява с постиженията на различни фитнес тракери, но е приемливо, след като дори компанията обещава 18 часа автономност.

Любопитна подробност е, че с помощта му, можете дори да отговаряте и на съобщения, но трябва или да диктувате текста на Siri, или да пишете буква по буква, като системата не разпознава кирилица. Можете да използвате и ефекти, които са налични в iMessage или емотикони.

Ако отдавна сте решили да си купите Apple Watch, но все още се колебаете, трябва да ви предупредя, че той е доста крехък и податлив на одрасквания, а когато такова устройство се намира на китката на ръката ви, рано или късно това ще се случи, така че е добре да го защитите с прозрачен кейс и удароустойчив стъклен протектор. Ако се притеснявате да не го изгубите – това няма как да стане, тъй като каишката се закопчава здраво и приляга към ръката, което прави откачването й дефакто невъзможно по време на движение.

Знам, че на пазара има стотици предложения в тази пазарна ниша, но това, което отличава Apple Watch от останалите е прекрасната симбиоза с другите устройства на Apple, която няма как да се получи при комбинацията им с часовник с Android Wear например. Разбира се, всеки има свой собствен вкус и право на мнение, но лично аз бих препоръчала на всички собственици на iPhone, които си търсят умен часовник, именно Apple Watch!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This