Изберете страница

Магазините на Apple се оказаха тесни за клиентите, които искат евтина замяна на батериите

За да смекчи ефекта от решението си да забави софтуерно по-старите модели iPhone с вече износени батерии, Apple намали цената за извънгаранционна им подмяна от 79 на 29 долара до края на 2018 година, но може би не очакваше толкова много потребители, които искат да се възползват от промоцията.

Часовете изчакване в Genius Bar вече се превръщат в дни, или дори седмици, според онлайн инструмента за планиране на компанията, а в Twitter потребителите се оплакват, от огромни опашки в магазините, дори и когато имат насрочена среща:

Business Insider съобщи, че според служител в един от магазините на компанията , по-голямата част от клиентите искат именно замяна на батерията, без всъщност да се нуждаят от това. Apple може да използва диагностичен инструмент, за да разбере в какво здраве е самата батерия, но според последните указания, това е без значение, ако потребителят иска замяна на промоционалната цена:

„Бих казал, че под 10% от телефоните, за които сме поръчали батерии, всъщност се нуждаят от това, ако се позовем на диагностиката“ споделя същия служител. „Чувствам се зле заради тези потребители, които наистина се нуждаят и трябва да чакат, защото останалите смятат, че Apple просто продава евтини батерии“.

Както наскоро писахме, батериите за iPhone 6 Plus са в ограничени количества и тъй като устройството вече не се произвежда, компоненти за замяна ще има едва през март или април.

Може би трябва да се замислим наистина ли имаме нужда от тази услуга сега, или можем да изчакаме по-късен етап, тъй като намалението е в сила до 31 декември и просто няма нужда да се създава хаос и напрежение. Оторизираните сервизи у нас предупреждават, че трябва предварително да се порвери дали има налична батерия за конкретния модел, за да се избегне напразното посещение в сервиза.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This