За да смекчи ефекта от решението си да забави софтуерно по-старите модели iPhone с вече износени батерии, Apple намали цената за извънгаранционна им подмяна от 79 на 29 долара до края на 2018 година, но може би не очакваше толкова много потребители, които искат да се възползват от промоцията.

Часовете изчакване в Genius Bar вече се превръщат в дни, или дори седмици, според онлайн инструмента за планиране на компанията, а в Twitter потребителите се оплакват, от огромни опашки в магазините, дори и когато имат насрочена среща:

Business Insider съобщи, че според служител в един от магазините на компанията , по-голямата част от клиентите искат именно замяна на батерията, без всъщност да се нуждаят от това. Apple може да използва диагностичен инструмент, за да разбере в какво здраве е самата батерия, но според последните указания, това е без значение, ако потребителят иска замяна на промоционалната цена:

„Бих казал, че под 10% от телефоните, за които сме поръчали батерии, всъщност се нуждаят от това, ако се позовем на диагностиката“ споделя същия служител. „Чувствам се зле заради тези потребители, които наистина се нуждаят и трябва да чакат, защото останалите смятат, че Apple просто продава евтини батерии“.

Както наскоро писахме, батериите за iPhone 6 Plus са в ограничени количества и тъй като устройството вече не се произвежда, компоненти за замяна ще има едва през март или април.

Може би трябва да се замислим наистина ли имаме нужда от тази услуга сега, или можем да изчакаме по-късен етап, тъй като намалението е в сила до 31 декември и просто няма нужда да се създава хаос и напрежение. Оторизираните сервизи у нас предупреждават, че трябва предварително да се порвери дали има налична батерия за конкретния модел, за да се избегне напразното посещение в сервиза.