От всичко, което чухме до сега по отношение на бъдещия iPhone 8 става ясно, че компанията ще се стреми да създаде един смартфон с дисплей от край до край, почти без рамка. Същевременно множество доклади сочет, че сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде вграден в екрана, но все още ще има известно разстояние от горе и от долу, където ще се намират останалите компоненти. Въпреки това идеята на Джони Айв за iPhone като един монолитен лист стъкло е интересна и едно концептуално изображение показва как би могъл да изглежда той.

Даниел Ксонт е създал това изображение, което изглежда малко вероятно да се материализира в някой от следващите модели, но пък от друга страна показва визия за смартфон, чиито компоненти по предния панел са изцяло вградени под него и единствената дупчица в горния край е за предната камера.

Както знаете един от последните доклади на известния анализатор Минг-Чи Куо предполага, че Apple може би се е насоичла към компромисен вариант, в който десплеят ще покрива целия преден панел, но в долната му част ще има обособена функционална зона, съдържаща хоум бутона и сензора за пръстови отпечатъци и това може би е един много по-възможен сценаии, поне от техническа гледна точка, но все пак концепцията заслужава внимание.