Изберете страница

Клиентите на Telenor вече могат да заплащат съдържание в App Store чрез сметката си

От днес клиентите на Telenor вече могат да платят за покупките си в App Store, Apple Music, iTunes и iBooks, като сумата се доабви към сметката им за мобилен телефон. Познатата като „Плати с Теленор“ услуга, вече е достъпна за Android и позволява безопасно закупуване на мобилно съдържание, без нужда от банкова карта. Тя е налична както за клиенти на оператора, които са на договор, така и за предплатените абонати, които имат активен профил Apple ID.

За да се възползват от нея, те трябва само да променят начина на плащане в профила си, като изберат Mobile Phone и въведат номера си и четирицифрения код за потвърждение, който ще получат веднага.

Услугата има месечно ограничение от 20 лева за абонати с кредитен лимит под 100 лв и 50 лева за тези, чийто лимите е по-висок, а потребителите, които използват предплатени карти, могат да пазаруват в рамките на наличния си кредит, но не повече от 20 лева месечно.

След като стана достъпна за Android потребителите миналата година, услугата вече има над 70 000 потребители и през нея са минали над 318 000 трансакции за покупка на мобилно съдържание. Удобството да не се въвеждат данни за кредитна или дебитна карта, наистина си заслужава, особено за по-младите потребители, които все още нямат право на такава.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This