Изберете страница

Китайски съд промени патентните правила, отсъждайки в полза на Apple

След като през юни миналата година, Shenzhen Baili заведе дело срещу Apple, твърдейки, че е нарушила патент на нейния смартфон 100с и Службата за интелектуална собственост в Пекин постанови, че iPhone 6 копира външния дизайн на телефона, Apple спря напълно продажбите на този модел в Китай и обжалва решението пред регионалния съд.

Сега той илезе с мнение, че нарушение няма, отменяйки предишното постановление и отсъждайки в полза на гиганта от Купертино. Според съда в Пекин, характеристиките на iPhone 6 “напълно променят ефекта на целия продукт“ и това прави двата телефона „лесно различими в очите на потребителите“.

Това решение ще закопае напълно Baili, която е дъщерна фирма на Digione. Тя вече не е конкурентна на китайския пазар и едва съществува, след като се срина поради лошо управление и обвинения за ниско качество на продуктите.

Като говорим за Китай, не можем да не споменем любопитния факт, че през май миналата година съдът присъди интелектуалните права върху марката „iPhone” на Xintong Tiandi, като постанови, че тя е регистрирала думата като търговска марка през 2007 година, докато телефоните на Apple са влезли в продажба в Китай през 2009 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This