Изберете Страница

Китайски съд промени патентните правила, отсъждайки в полза на Apple

След като през юни миналата година, Shenzhen Baili заведе дело срещу Apple, твърдейки, че е нарушила патент на нейния смартфон 100с и Службата за интелектуална собственост в Пекин постанови, че iPhone 6 копира външния дизайн на телефона, Apple спря напълно продажбите на този модел в Китай и обжалва решението пред регионалния съд.

Сега той илезе с мнение, че нарушение няма, отменяйки предишното постановление и отсъждайки в полза на гиганта от Купертино. Според съда в Пекин, характеристиките на iPhone 6 “напълно променят ефекта на целия продукт“ и това прави двата телефона „лесно различими в очите на потребителите“.

Това решение ще закопае напълно Baili, която е дъщерна фирма на Digione. Тя вече не е конкурентна на китайския пазар и едва съществува, след като се срина поради лошо управление и обвинения за ниско качество на продуктите.

Като говорим за Китай, не можем да не споменем любопитния факт, че през май миналата година съдът присъди интелектуалните права върху марката „iPhone” на Xintong Tiandi, като постанови, че тя е регистрирала думата като търговска марка през 2007 година, докато телефоните на Apple са влезли в продажба в Китай през 2009 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар