Изберете страница

Китайски съд промени патентните правила, отсъждайки в полза на Apple

След като през юни миналата година, Shenzhen Baili заведе дело срещу Apple, твърдейки, че е нарушила патент на нейния смартфон 100с и Службата за интелектуална собственост в Пекин постанови, че iPhone 6 копира външния дизайн на телефона, Apple спря напълно продажбите на този модел в Китай и обжалва решението пред регионалния съд.

Сега той илезе с мнение, че нарушение няма, отменяйки предишното постановление и отсъждайки в полза на гиганта от Купертино. Според съда в Пекин, характеристиките на iPhone 6 “напълно променят ефекта на целия продукт“ и това прави двата телефона „лесно различими в очите на потребителите“.

Това решение ще закопае напълно Baili, която е дъщерна фирма на Digione. Тя вече не е конкурентна на китайския пазар и едва съществува, след като се срина поради лошо управление и обвинения за ниско качество на продуктите.

Като говорим за Китай, не можем да не споменем любопитния факт, че през май миналата година съдът присъди интелектуалните права върху марката „iPhone” на Xintong Tiandi, като постанови, че тя е регистрирала думата като търговска марка през 2007 година, докато телефоните на Apple са влезли в продажба в Китай през 2009 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This