Може би няма човек, който да не е изпадал в неприятната ситуаци, да се опитва да отговори на спешен имейл или съобщение, когато само едната му ръка е свободна. Да, в App Store има много приложения, претендиращи да бъдат полезни в такива моменти, но те все още имат някои ограничения, като например въвеждането на пароли, което изисква използването на вградената клавиатура. Ето защо трябва да оценим новата опция в iOS 11, която ни позволява да местим клавиатурата в единия или другия ъгъл, след което да я върнем в нормалното й положение.

За да задействате One Handed Keyboard, просто натиснете продължително бутона Emoji на долния ред на клавиатурата. Това ще задейства изскачащ прозорец, в който можете да избирате между въведените клавиатури, но и да активирате тази за писане с една ръка.

За да я върнете в нормалното й приложение, просто докоснете стрелката отстрани.

Силата на този нова функция е в това лесно да влезете и излезете от нея, когато знаете как да я използвате. Един малък жест носи толкова голяма промяна, когато е свободна само едната ви ръка, при това без да губите възможността за диктовка, или да се връщате към стоковата клавиатура, след като сте използвали приложения от трети страни.