Изберете страница

Интересен патент на Apple показва бъдещето на MacBook

Винаги е забавно да се разглеждат патентни заявки на Apple и да се гадае какво има предвид компанията за бъдещето на своите устройства. Всеки път откриваме нещо, което да ни изненада и тази концепция е в същата категория.

Какво ще се получи, ако комбинирате един от най-добрите смартфони с най-добрия лаптоп за графичен дизайн? Откритият от Patently Apple документ представя хибриден дизайн, в който корпусът на лаптопа се захранва от iPhone, поставен на мястото на тракпада.

Ако тази концепция някога види бял свят, би позволила на творците удобството да използват едно устройство и да прикачват лаптоп като аксесоар за по-сериозна работа, която изисква клавиатура и голям екран. Така някога iPhone може би ще се превърне в едно устройство, което ще управлява всички останали.

Всъщност идеята не е нова, това е основният принцип на скорошна концепция, която предвижда хибрид между Apple Watch и iPhone, но комбинирана с MacBook тя е още по-амбициозна и ни кара да се чудим какво би се случило с iPad тогава.

Патентите на Apple напоследък са някак странни, но и прекрасни – от гъвкав MacBook до сгъваем iPhone, но интересното при този е, че е подаден през 2017 година, а сегашната заявка може би подсказва, че компанията действително работи върху подобен хибрид и той може да се превърне в реално устройство в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This