Изберете страница

Макет на 5.4 инчовия iPhone 12 сочи перфектния размер

Въпреки, че ще има по-голям размер на дисплея от iPhone 7, 5.4 инчовият iPhone 12 ще е по-компактен и удобен за работа с една ръка. Това става ясно от снимки на макет на бъдещото устройство, дело на потребителя iZac и публикувани в MacRumors:

Всъщност в публикацията този модел на iPhone 12 се разглежда като потенциален заместник на iPhone SE, а собственикът на макета отбелязва, че той е с около 6 мм по-широк от първото поколение iPhone SE, но с 3 мм по-тесен от iPhone 7. В допълнение, iZac посочва, че 5,4-инчовият iPhone 12 ще бъде с около 1 мм по-дебел от iPhone SE.

Плоските и по-квадратни ръбове ще направят телефона по-удобен за хващане от iPhone 11 и ще му придадат духа на легендарния iPhone 4. За тези, които не помнят, оригиналният iPhone SE имаше 4 инчов дисплей, а iPhone 7 – 4.7 инчов. Както се вижда от снимките, iPhone 12 е по-малък от iPhone 7, въпреки 5.4 инчовия си дисплей. Причината за това разбира се е отстраняването на хоум бутона и Touch ID в полза на Face ID и тесните рамки. Като споменахме Face ID, очаква се прорезът, в който е разположена TrueDepth камерата да е по-малък от този на iPhone 11, но слухът не е потвърден.

Според iZac макетът се чувства по-добре в ръката, а квадратните му страни го правят по-лесен за захващане. Носят се слухове, че 5.4 инчовият модел ще струва 649 долара и това може да го превърне в следващия любим малък и достъпен телефон на феновете. iPhone 12 ще се предлага и в два други размера – 6.1 и 6.7 инча, така че любителите на големи дисплеи и устройства като цяло, няма да бъдат лишени от удоволствието да го използват.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This