Новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus безспорно са най-мощните смартфони в света, до момента. Техните резултати от бенчмарк тестове и в реални условия засенчиха останалите флагмани на пазара, защото доказаха, че дори най-новите iPad Pro таблети не могат да им се противопоставят.

Apple обаче вече работи върху следващото си поколение продукти и търси начин да ги оптимизира още повече. Холандският блог Techtastik попадна на теч в китайската социална мрежа Weibo, където анонимен потребител е публикувал Geekbench тестове, за които твърди че принадлежат на процесорите A10X на американския гигант. За тях се предполага, че ще захранват новите таблети iPad Pro, които компанията ще представи в началото на следващата година.

screen-shot-2016-10-04-at-4-03-46-pm

Ако приемем, че тези резултати са действителни, откраднати или умишлено пуснати в интернет пространството, тогава на какво ли ще е способен процесорът A11 Fusion, който ще задвижва бъдещия iPhone 8?

Наред с множеството промени, които според слуховете ще направят следващото поколение iPhone уникално, със сигурност компанията ще се погрижи то да е още по-мощно и оптимизирано от своите предшественици.

За съжаление ще трябва да почакаме до следващия септември, за да видим какви изненади е приготвила Apple за своите фенове, по случай десетия рожден ден на емблематичния си смартфон!