Изберете страница

Зашеметяващи концептуални изображения показват хибридната машина, която Apple никога няма да направи

През годините Apple не веднъж е изразявала категоричната си позиция по отношение на хибридно iOS/Mac устройство, което е ужасна идея според нея, въпреки че със сигурност е проучила добре възможностите за създаването му.

Говорейки по въпроса, Тим Кук каза преди няколко години:

Хибридните устройства рискуват да подведат потребителите, защото това, което ще вършат няма да е така добро, както клиентът би желал. Ние искаме да направим най-добрия таблет в света и най-добрия Mac, но двете едновременно би било компромис“.

Миналата година Фил Шилър потвърди заключенията на Кук, споделяйки, че базираният на тъчскрийн Mac би затруднил потребителите:

Ние прекарахме доста време да проверим това преди няколко години и стигнахме до извода, че за да направим най-добрия персонален компютър, не е нужно да превърнем macOS в iOS и обратното, така че всяко устройство само по себе си е най-доброто в това, за което е предназначено, без да го променяме фундаментално и да го компрометираме“.

Независимо от твърдата позициян на Apple по въпроса обаче, Handy Abovergleich събра някои интересни концептуални изображения, които показват как би изглеждал MacBook Touch:

Ако машината беше реална, тя щеше да е първит лаптоп на Apple с два големи дисплея и втори незабележим OLED екран, който да се използва като клавиатура, триизмерен тъчпад с 3D Touch и хаптична връзка и поддръжка за Apple Pencil. Над клавиатурата щеше да се намира TouchBar 2, от където могат да се стартират приложения или да се превключва между отворените такива.

Концепцията несъмнено изглежда зашеметяващо, но за съжалениее това може би е устройството, което Apple никога няма да направи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This