Изберете страница

Заслужава ли си покупката на AirPods?

На своето събитие снощи, Apple показа новите AirPods слушалки, които обаче няма да присъстват в комплекта на iPhone 7, а ще се продават отделно на цена от 159 долара. Това веднага поставя въпроса: Заслужава ли си покупката им?

Подобни предложения не липсват на пазара и може би всеки по-голям производител вече има поне едно в портфолиото си, с какво тогава AirPods биха ни накарали да си ги купим?

На първо място лекотата, с която те се свързват с всичките ви Apple устройства. Трябва просто да отворите капачето на кутийката, която изпълнява и ролята на допълнителна батерия и да я доближите до телефона. На дисплея веднага ще се появи съобщение за свързване и е достатъчно да натиснете бутона, за да стане то факт. Сдвояването работи и с часовника на компанията, както и с всички нейни устройства.

За да говорите със Siri пък е нужно само да чукнете леко два пъти на слушалката. Всички обичайни команди работят без проблем и когато зададете някоя от тях, музиката в ухото ви спира веднага. На лице е също така и възможността за намаляване на околния шум посредством вградения микрофон, за да не ви пречи той при разговор.

Да погледнем времето за автономна работа. Според Apple AirPods издържат 5 часа с едно зареждане, докато примерно при Gear Icon X на Samsung, това време е само 3 часа. Освен това кутийката, която служи като допълнителна батерия е в състояние да им осигури още цели 24 часа работа.

Дизайнът е добре познатият и обичан от потребителите, с който разполагат EarPods до момента. Слушалките прилепват добр в ухото и не изпадат при движение.

Това е всичко известно ни до момента за Air Pods, тъй като те всъщност ще се появят на пазара през следващия месец. Достатъчно ли е то, за да ви накара да си ги купите?

Може би не всички имат нужда от подобен модел, може би все още сте привързани към старите си слушалки и смятате да ги използвате с новия си iPhone 7 посредством адаптера, който идва в кутията му?

Ако все пак сте решили да промените част от навиците си или просто да добавите още една Apple джаджа в колекцията си, то Air Pods несъмнено са едно добро предложение. Разбира се щеше да е по-добре, ако компанията ги предлагаше в комплект със самия телефон, но всяко удоволствие си има цена и Apple най-добре знае това правило! А вие имате още малко време за размисъл, преди Air Pods да се появят на пазара или просто можете да разчитате на следващата си спонтанна покупка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This