На своето събитие снощи, Apple показа новите AirPods слушалки, които обаче няма да присъстват в комплекта на iPhone 7, а ще се продават отделно на цена от 159 долара. Това веднага поставя въпроса: Заслужава ли си покупката им?

Подобни предложения не липсват на пазара и може би всеки по-голям производител вече има поне едно в портфолиото си, с какво тогава AirPods биха ни накарали да си ги купим?

На първо място лекотата, с която те се свързват с всичките ви Apple устройства. Трябва просто да отворите капачето на кутийката, която изпълнява и ролята на допълнителна батерия и да я доближите до телефона. На дисплея веднага ще се появи съобщение за свързване и е достатъчно да натиснете бутона, за да стане то факт. Сдвояването работи и с часовника на компанията, както и с всички нейни устройства.

За да говорите със Siri пък е нужно само да чукнете леко два пъти на слушалката. Всички обичайни команди работят без проблем и когато зададете някоя от тях, музиката в ухото ви спира веднага. На лице е също така и възможността за намаляване на околния шум посредством вградения микрофон, за да не ви пречи той при разговор.

Да погледнем времето за автономна работа. Според Apple AirPods издържат 5 часа с едно зареждане, докато примерно при Gear Icon X на Samsung, това време е само 3 часа. Освен това кутийката, която служи като допълнителна батерия е в състояние да им осигури още цели 24 часа работа.

Дизайнът е добре познатият и обичан от потребителите, с който разполагат EarPods до момента. Слушалките прилепват добр в ухото и не изпадат при движение.

Това е всичко известно ни до момента за Air Pods, тъй като те всъщност ще се появят на пазара през следващия месец. Достатъчно ли е то, за да ви накара да си ги купите?

Може би не всички имат нужда от подобен модел, може би все още сте привързани към старите си слушалки и смятате да ги използвате с новия си iPhone 7 посредством адаптера, който идва в кутията му?

Ако все пак сте решили да промените част от навиците си или просто да добавите още една Apple джаджа в колекцията си, то Air Pods несъмнено са едно добро предложение. Разбира се щеше да е по-добре, ако компанията ги предлагаше в комплект със самия телефон, но всяко удоволствие си има цена и Apple най-добре знае това правило! А вие имате още малко време за размисъл, преди Air Pods да се появят на пазара или просто можете да разчитате на следващата си спонтанна покупка.