Изберете страница

Защо камерата на iPhone 7 е „най-добрата смартфон камера до сега“?

Новите модели iPhone вече са факт, а един от най-важните акценти в презентацията им беше именно камерата. Защо компанията смята, че именно това е най-добрата камера, поставяна в смартфон до сега?

Една от най-важните причини е вграденият в новия чип А10 Fusion ISP процесор, който служи за обработка на изображенията. Всеки път, когато правите снимка, той извършва 100 милиарда операции и използва машинно обучение, за да я направи възможно най-качествена. Това автоматично подобрява фокуса, баланса на бялото и предоставя в реално време Bokeh ефект на дисплея на телефона. ISP дава мигновени резултати, като се нуждае от едва 25 милисекунди, за обработката на всяка снимка.

True Tone светкавицата също е претърпяла редица подобрения. Тя вече е с 50% по-ярка и ефективна и благодарение на Quad LED технологията се нагажда към цветовата температура на околната среда, като има способността да намали трептенето на изкуственото осветление.

iSight камерата на 4.7 инчовия iPhone 7 разполага с 6 елемента на обектива и 12 мегапикселов сензор. Тя идва също така с оптична стабилизация на изображението (OIS), която преди беше преимущество само на камерата на Plus моделите. OIS намалява движението и вибрациите и позволява 3 пъти по-дълги експозиции, отколкото при iPhone 6s.

A f/1.8 блендата улавя 50% повече светлина, което означава, че ще получите много по-добри кадри на ниска осветеност.

Камерата на iPhone 7 Plus вече е пряк конкурент на DSLR апаратите. Тя разполага с две 12 мегапикселови камери, като едната е широкоъгълна, подобна на тази на по-малкия модел. Втората теле камера e с f/2.8 бленда, която носи оптично увеличение. Телеобективът добавя дълбочина и рязкост на снимките, но той ще бъде активиран при последващ софтуерен ъпдейт, който ще бъде пуснат през следващите седмици. Функцията за дълбочина и рязкост, известна още като Bokeh ще донесе и нов портретен режим в приложението за камерата.

Какво се случва, когато ISP използва двете камери, за да направи обекта контрастен, докато размазва фона на заден план? Именно това е функцията, която до сега беше присъща само на DSLR апаратите.

iPhone 7 Plus предлага още 2х оптично увеличение, благодарение на камерата с двойна леща, а цифровото увеличение доситга до 10Х за снимки и 6х за клипове.

Да разгледаме и камерата за Selfie.

Предната самера, която се използва и за Face Time разговори е подобрена и в двата модела iPhone 7. Със своите 7 мегапиксела и f/2.2 бленда, автоматична стабилизация и възможност за Full HD видео запис, тя определено заслужава внимание.

Може камерата на новите iPhone 7 да не е с много мегапиксели, като своите конкуренти от Android флагманите, но тя предлага набор уникални софтеурни и хардуерни предимства, които наистина ще са от полза на тези, които обичат мобилната фотография и ако някои твърди, че не е най-добрата, поставяна в смартфон, то тя определено е най-добрата, която някога сме виждали в iPhone, поне докато не излезе iPhone 8.

Разбира се трябва да изчакаме появата на телефоните в магазините и реалните ревюта на техните камери, за да бъдем достатъчно обективни, но като начало, това което Apple показа на 7 септември, въобще не звучи зле!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This