Изберете Страница

Десет скрити 3D Touch жеста, които най-вероятно не знаете

Apple продаде през последното тримесечие повече смартфони от очакваното, благодарение на успешния старт на новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Те може да ви изглеждат познати, поради близкия с предшествениците си дизайн, но в действителност носят в себе си много подобрения – по-бързи са, имат по-добър дисплей, по-мощни са и батерията им издържа повече.

С наближаването на коледните и новогодишни празници, още милиони хора ще се сдобият с iPhone 7. Независимо колко добре познавате iOS, най-вероятно има много функции, за които не знаете. Поради тази причина решихме да ви покажем някои малки трикове, които ще улеснят работата ви с новия iPhone.

Функцията 3D Touch беше представена още с iPhone 6s/Plus през 2015 година, но за съжаление така и няма индикации къде работи тя и къде не. С изключение на най-разпространените 3D Touch жестове, включващи натискане на иконата на приложение, за да се появи скритото меню, има още много подобни, които остават скрити за потребителите. Ето десет от тях:

 1. За моделите iPhone с поддръжка на 3D Touch (6s/6s Plus,7/7Plus), натиснете силно в левия край на екрана, за да отворите App Switcher, от където можете да изберете приложението, което ви трябва или да затворите тези, с които не работите в момента.

 2. Натиснете в левия край на екрана и плъзнете до десния, за да преминете директно към приложението, кето сте използвали последно.

 3. От екрана на Music или Podcast, плъзнете пръста си хоризонтално, за да изчистите записите или вертикално нагоре-надолу, за да ускорите или забавите изчистването.

 4. В Calendar натиснете и задръжте на дадено събитие на екрана за деня, за да го разместите или да промените времето, за което е планирано.

 5. След отваряне на изображение в приложението Photos, Messages или някое друго, плъзнете надолу, за да го затворите бързо и да се върнете към предишния екран.

 6. Докоснете долния край на екрана в Safari, за да излезе лентата с инструменти и URL бара.

 7. Докоснете и задръжте „+“ в долната част на раздела в Safari, за да видите списък на наскоро затворените раздели.

 8. В приложението Calculator плъзнете на ляво или на дясно върху въведените цифри, за да ги изчистите едновременно.

 9. Всеки знае, че може да докосне горния ъгъл на екрана, за да скролне нагоре, но в приложението Photos е възможно и във всеки албум да докоснете долния ъгъл, за да преминете до края.

 10. За да увеличите или смалите клиповете, докато ги гледате, можете да използвате същите жестове на „пощипване“, които сте свикнали да правите и при снимките.

С помощта на всички тези жестове ще улесните ежедневната си работа с телефона, а ако сте открили нещо друго, което може да бъде полезно, споделете го с нас в коментарите!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

 1. Още една малка 3D Touch хитрост за притежателите на iPhone 6s и iPhone 7 | Apple Fans Bulgaria - […] като ви запознахме с някои скрити 3D Touch хитрости, днес ще добавим към списъка още […]
 2. Моята първа среща с iPhone 7 | Apple Fans Bulgaria - […] само бях чела за многобройните улеснения и малки трикове, които предлага тази функци, но сега, когато имах […]
 3. Как да откажем изтеглянета на приложение, чрез 3D Touch? | Apple Fans Bulgaria - […] Touch предоставя много скрити възможности, част от които вече ви показахме в предишните си публикации, […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This