Изберете Страница

Десет скрити 3D Touch жеста, които най-вероятно не знаете

Apple продаде през последното тримесечие повече смартфони от очакваното, благодарение на успешния старт на новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Те може да ви изглеждат познати, поради близкия с предшествениците си дизайн, но в действителност носят в себе си много подобрения – по-бързи са, имат по-добър дисплей, по-мощни са и батерията им издържа повече.

С наближаването на коледните и новогодишни празници, още милиони хора ще се сдобият с iPhone 7. Независимо колко добре познавате iOS, най-вероятно има много функции, за които не знаете. Поради тази причина решихме да ви покажем някои малки трикове, които ще улеснят работата ви с новия iPhone.

Функцията 3D Touch беше представена още с iPhone 6s/Plus през 2015 година, но за съжаление така и няма индикации къде работи тя и къде не. С изключение на най-разпространените 3D Touch жестове, включващи натискане на иконата на приложение, за да се появи скритото меню, има още много подобни, които остават скрити за потребителите. Ето десет от тях:

 1. За моделите iPhone с поддръжка на 3D Touch (6s/6s Plus,7/7Plus), натиснете силно в левия край на екрана, за да отворите App Switcher, от където можете да изберете приложението, което ви трябва или да затворите тези, с които не работите в момента.

 2. Натиснете в левия край на екрана и плъзнете до десния, за да преминете директно към приложението, кето сте използвали последно.

 3. От екрана на Music или Podcast, плъзнете пръста си хоризонтално, за да изчистите записите или вертикално нагоре-надолу, за да ускорите или забавите изчистването.

 4. В Calendar натиснете и задръжте на дадено събитие на екрана за деня, за да го разместите или да промените времето, за което е планирано.

 5. След отваряне на изображение в приложението Photos, Messages или някое друго, плъзнете надолу, за да го затворите бързо и да се върнете към предишния екран.

 6. Докоснете долния край на екрана в Safari, за да излезе лентата с инструменти и URL бара.

 7. Докоснете и задръжте „+“ в долната част на раздела в Safari, за да видите списък на наскоро затворените раздели.

 8. В приложението Calculator плъзнете на ляво или на дясно върху въведените цифри, за да ги изчистите едновременно.

 9. Всеки знае, че може да докосне горния ъгъл на екрана, за да скролне нагоре, но в приложението Photos е възможно и във всеки албум да докоснете долния ъгъл, за да преминете до края.

 10. За да увеличите или смалите клиповете, докато ги гледате, можете да използвате същите жестове на „пощипване“, които сте свикнали да правите и при снимките.

С помощта на всички тези жестове ще улесните ежедневната си работа с телефона, а ако сте открили нещо друго, което може да бъде полезно, споделете го с нас в коментарите!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

 1. Още една малка 3D Touch хитрост за притежателите на iPhone 6s и iPhone 7 | Apple Fans Bulgaria - […] като ви запознахме с някои скрити 3D Touch хитрости, днес ще добавим към списъка още […]
 2. Моята първа среща с iPhone 7 | Apple Fans Bulgaria - […] само бях чела за многобройните улеснения и малки трикове, които предлага тази функци, но сега, когато имах […]
 3. Как да откажем изтеглянета на приложение, чрез 3D Touch? | Apple Fans Bulgaria - […] Touch предоставя много скрити възможности, част от които вече ви показахме в предишните си публикации, […]

Подайте коментар