Изберете страница

Осем неща, които Apple “уби“ в новия MacBook Pro

Само преди седмица Apple представи обновената си серия MacBook Pro. Наред с новия Touch Bar и Touch ID функцията в лаптопите обаче, компанията премахна някои от добре познатите на потребителите функции и емблематични части. Ето кои са те:

  • Светещото лого на капака

То не може да се класифицира точно като функционалност, но беше едно от най-разпознаваемите неща в лаптопите на компанията. Премахването му може би цели да направи машината по-тънка, но много потребители ще бъдат разочаровани от този ход.

macbook-pro-logo

  • MagSafe

Собствениците на MacBook наистина обичат конектора MagSafe, който елиминира опасността от случайно падане на лаптопа при дърпане на зареждащия кабел и протестите в социалните мрежи доказват този факт. Независимо от това обаче, Apple замени полезния конектор с четири порта Thunderbolt 3.

macbook-12-inch-usb-c-01

  • Удължител за зарядното.

Това може би не е толкова значима липса, след като времената на удължителите, даващи възможност за зареждане във всяка точка на стаята вече отминаха, но все пак липсата му в комплекта на новите MacBook Pro трябва да бъде отбелязана.

macbook-pro-extension-cord

  • Звукът при стартиране

Емблематичният звук на камбанка при стартиране си отиде безвъзвратно, заменен от пълна тишина! Разбира се това не е краят на света, но трябва да му кажем сбогом и може би да се успокоим с това, че машината се включва автоматично, когато вдигнем капака й.

macbook-pro-lid

  • HDMI

Ако сте фен на лесното и удобно използване на HDMI порта при по-старите устройства, този ход от страна на Apple наистина ще ви разочарова. Вместо него, вече ще трябва да използвате Thunderbolt 3 и подходящ адаптер, за да постигнете необходимата ви HDMI съвместимост.

cable-matters

  • USB A

Тук положението е същото – отново имате нужда от адаптер, кой ли вече по ред…

usb-c-to-usb-a

  • Слот за SD карти

Да, познахте, това е поредното нещо, премахнато от компанията в новата й серия MacBook Pro и тук отново имаме нужда от подходящ адаптер (вече им изгубихме бройката).

usb-c-to-sd-card

  • Пластмасовите панти на капака

Тази стъпка Apple предприема, може би заради дизайна – алуминиевият шарнир, на мястото на пантата моментално прави хардуера по-приятен за окото, но все пак това също е нещо, премахнато от компанията в обновената й линия лаптопи.

2016-macbook-pro-hinge

Независимо дали всичко това ви харесва или не, MacBook Pro вече не е такъв, какъвто го познавате! Ако все още обмисляте покупката на лаптоп, може би трябва да имате предвид информацията, която дава добре познатият ни анализатор Минг-чи Куо, а именно, че през втората половина на следващата година се очаква новото поколение MacBook Pro да поевтинеят и в гамата им да се появи модел, поддържащ 32 GB оперативна памет. Това разбира се зависи от Intel и пускането на Cannonlake процесорите по някое време през 2017 година, което ще позволи консумацията на по-малко енергия и увеличаване на RAM.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This