Изберете страница

Всичко, което Apple представи на септемврийското си хардуерно събитие

Въпреки, че не показа iPhone 12, както и се очакваше, Apple обяви два нови модела Apple Watch, два нови iPad и подробности за новите си услуги и версии на софтуера.

Apple Watch Series 6

Представянето започна с Apple Watch Series 6, който както вече знаехме от множество източници, ще измерва количеството кислород в кръвта, при това само за 15 секунди. Самият часовник има нов сензор, който работи със съответното приложение в watchOS 7. Компанията обяви, че насищането на кислород представлява процента кислород, пренасян от червените кръвни клетки от дробовете към останалата част на тялото и посочи, че чрез приложението Blood Oxygen можете да получите данни за него само за 15 секунди. Що се отнася до производителността, устройството се захранва от новия процесор S6, който е с до 20% по-бърз от своя предшественик в серия 5. Apple Watch Series 6 предлага същия 18 часов живот на батерията, както преди и включва чип U1 и Ultra Wideband антени за функции като CarKey, но се зарежда с 20% по-бързо от серия 5 и проследяването на тренировки е по-малко интензивно за неща като бягане например. Като дизайн часовникът не носи промени, но дисплеят му е 2.5 пъти по-ярък и ще се предлага в нов син цвят, както и за пръв път в червено като PRODUCT(RED). Керамичният модел, който се предлагаше в серия 5 е прекратен. Часовникът ще е достъпен за поръчки веднага с цена стартираща от 399 долара, като първите поръчки ще пристигнат в петък, но някои модели са отложени до октомври и ноември.

Заедно с часовника, компанията обяви и нови каишки и лица за циферблата.

Apple Watch SE

Както твърдяха слуховете преди събитието, компанията представи Apple Watch SE, който ще се позиционира в ниския ценови клас с цена стартираща от 279 долара. Като дизайн устройството е същото като серия 4,5 и 6, задвижва се от процесор S5, който е до два пъти по-бърз от този на серия 3. Apple Watch SE не разполага с always-on дисплей, не поддържа функции за ЕКГ и измерване на кислорода в кръвта, но може да открие падане и да направи спешно обаждане. Освен това устройството има висотомер, компас, най-новия високоговорител и микрофон, оптимизирани за разговори, Siri, Walkie-Talkie и Bluetooth 5.0.

Часовникът е наличен за поръчки с цена, стартираща от 279 долара, като първите ще пристигнат в петък, а клетъчната версия струва 379 долара. Интересното е, че Apple Watch Series 3 ще продължи да се продава за 199 долара.

Apple Fitness+

Apple продължава да се фокусира върху фитнеса с представянето на новата си абонаментна услуга Fitness+, кото ще се интегрира с приложението на часовника и ще струва 9.99 долара месечно, или 79.99 долара годишно. Потребителите могат да гледат уроци по фитнес, организирани от компанията и да следят показателите си в горната част на екрана, а данните за тренировките автоматично се запазват в Health. Приложението ще включва тренировки за колоездене, бягащи пътечки, HIIT, гребане, сила, йога, танци и др. Всяка от тях ще е придружена с любимата ви музика от Apple Music и ще се сменят ежеседмично. Apple Fitness+ ще дебютира преди края на годината и ще има три месеца гратисен период с покупка на Apple Watch.

Apple One

Наред с новата абонаментна услуга, Apple представи и своя дългоочакван пакет услуги Apple One, чиято цена ще започва от 15 долара месечно за Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade и 50 GB iCloud за физически лица. Семейната версия ще струва 20 долара месечно с 200 GB място в облака и достъп за до 5 потребители, а срещу 30 долара ще може да получите пакета Premiere, който включва и Apple News+ и Apple Fitness+, заедво с 2ТВ място. Пакетът ще е достъпен тази есен, но повече подробности се очакват.

iPad

Накрая компанията представи два нови таблета – iPad за 329 долара, задвижван от процесор A12 Bionic, който предлага два пъти повече производителност от най-продавания лаптоп с Windows, над 3 пъти повече от най-продавания Android таблет и 6 пъти повече от Chromebook. Почти всичко останало в iPad 8мо поколение остава същото, включително поддръжката на Apple Pencil, Smart Keyboard, 10.2 инчов Retina дисплей и Smart Connector. Поръчките започват веднага, а първите бройки ще пристигнат в петък.

iPad Air

Новият iPad Air е доста по-интересен с множество актуализации, спрямо предшественика си. На първо място можем да постави дизайна, който много прилича на iPad Pro. Устройството се предлага с 10.9 инчов Liquid Retina дисплей с резолюция 2360 х 1640 пиксела, True Tone и ламинирано покритие. Touch ID се помещава в бутона за включване, а процесорът е A14 Bionic. Таблетът разполага с поддръжка на второ поколение Apple Pencil и Magic Keyboard и ще е достъпен следващия месец, като цената му започва от 599 долара.

Софтуер

На последно място, но не и по важност, компанията обяви, че iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 R tvOS 14 ще бъдат пуснати на 16 септември (днес). Това беше истинска изненада, тъй като се предполагаше, че това ще стане след дебюта на iPhone 12, както обикновено.

Допълнителна информация

Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE ще пристигнат без зарядно устройство в комплекта, а от есента плановете Apple One Individual и Family ще се предлагат в над 100 държави и региони. Планът Premier ще бъде достъпен в Австралия, Канада, Великобритания и САЩ, където се предлага Apple News +, а Apple Fitness + ще се присъедини по-късно тази година

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This