Изберете страница

Куо с нови прогнози преди днешното събитие на Apple

Броени часове преди есенното хардуерно събитие на Apple, известният анализатор Минг-Чи Куо излезе с нови прогнози, подчертаващи очакванията му за остатъка от 2020 година. Куо потвърждава, че новият iPad Air ще има Touch ID в странични бутон, както и поддръжката на измерване на кислорода в кръвта за Apple Watch Series 6. Освен това анализаторът прогнозира, че 5.4 инчовият iPhone 12 ще има “малко по-тесен прорез”. За съжаление Куо потвърждава и версията, че събитието днес ще е съсредеточено върху новия iPad Air и Apple Watch Series 6. Той очаква форм-факторът на часовника да е подобен на този на настоящите модели и масовото производство на двете устройства да започне в средата на месеца.

Очаква се новият iPad Air да включва Touch ID в бутона за захранване, вместо Face ID, а Куо вярва, че още нови модели таблети ще приемат тази функция от следващата година. Подробностите тук обаче са неясни и това може да означава, че бъдещите iPad ще използват и Touch ID и Face ID.

За iPhone 12 Куо очаква съобщение през октомври, като прорезът на 6.1 и 6.7 инчовите модели ще е същият като размер, като този на iPhone 11, докато при 5.4 инчовия модел ще има “малко по-тясна зона на прореза и по-добра визуализация на информацията в горните ъгли”. Освен това анализаторът не очаква поддръжка на честота на опресняване от 120 Hz при тазгодишните модели iPhone, поради опасения за живота на батерията, но опцията да дойде за моделите през 2021 година. Куо подчертава, че капацитетът на батерията на iPhone 12 ще се намали тази година, а 120 Hz опресняване, заедно с 5G поддръжката би накърнило потребителското изживяване значително. За четирите нови модела iPhone 12 се очаква да пристигнат с 5G свързаност, като ще имат по две версии – едната с под 6GHz, а другата с mmWave 5G и под 6GHz. Анализаторът прогнозира, че масовото производство на версията под 6GHz на iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max ще започне съответно през октомври, средата на октомври, края на октомври и края на октомври, но не посочва кога ще стане това за другите версии на устройствата, като отбелязва само, че ще е след изпращането на първите варианти.

Само 12 часа ни делят от събитието на Apple, да видим какво ще ни предложи компанита и кои прогнози и слухове ще се сбъднат.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This