По принцип защитаваме телефоните си от надраскване, като използваме различни кейсове, но те много или малко променят размерите им и ако искаме да избегнем това, вариант са т. нар. скинове, които наподобяват лепенки и се залепват директно върху корпуса. Така промяната в габаритите е минимална, а същевременно имаме защита срещу надраскване на повърхността.

След като Apple предупреди за възможността гладката повърхност на iPhone 7 Jet Black да се драска лесно, може би много от вас си мислят именно за този вариант, но всъщност това не е добра идея.

Потребител на You Tube сигнализира, че премахването на подобен скин конкретно от този модел и цвят, причинява отлепянето на част от надписите на гърба му – логото и информацията с дребен шрифт, която включва FCC и надписа „ Designed by Apple in California”.

Както можете да видите във видеото, скинът Slick Wraps дори не престоява дълго време залепен на телефона, но въпреки това част от текста изчезва заедно с него при премахването му.

Това не е единствения случай, във форумите на Mac Rumors е пълно с подобни оплаквания, така че ако притежавате точно Jet Black iPhone 7, не се доверявайте на защитата на скиновете, колкото и добре да изглежда телефонът с тях!

И като говорим за скинове, не можем да не споменем най-новото на пазара, а именно лепенки, които имитират изгорял Note 7.

iphone-exploding-case

Да, правилно прочетохте, именно драмата с гърмящия флагман на Samsung е инспирирала появата на тези стикери, колкото и невероятно да звуче това, че някой би искал телефонът му да прилича на унищожения безвъзвратно конкурент. Освен следите от скорошен пожар, скинът EXPLO – Sung добавя всички белези на злополучния Note 7, включително и логото на компанията.

Интересна ще е реакцията на корейския гигант, по повод на тази явна гавра с имиджа му, но докато това стане ясно, можете да направите своята предварителна поръчка за стикера, който ще се продава за 24.99 долара за моделите от iPhone 5 насам.

Ако се има предвид информацията за вредното влияние на скиновете, със сигурнос те не трябва да се използват при Jet Black моделите, но за останалите това би могло да бъде един наистина оригинален подарък!