Изберете страница

Заявка за търговско наименование потвърждава, че сензорният OLED панел на MacBook Pro ще се нарича Magic Toolbar

Apple може да не е обявила официално, че на 27 октомври ще покаже именно новите Mac, но можем да предположим, че звездата на шоуто ще бъде именно обновения MacBook Pro със сензорен OLED панел, който ще замени функционалните му клавиши.

Според Брайън Конрой (The Trademark Ninja), този панел ще се нарича Magic Toolbar. Тази търговска марка е регистрирана през февруари в категорията компютърен хардуер от компания на име Presto Apps America LLC, която е създадена само две седмици по-рано.

Конрой твърди, че има две причини да смята, че зад нея стои именно Apple. Първо елементарната логика сочи, че гигантът от Купертино притежава правата над търговските наименования Magic Mouse, Magic Trackpad и MagicKeyboard и не би имало смисъл някой друг да похарчи пари за регистрация на подобно название, което компанията би могла да оспори, въз основа на предните си регистрации. И на второ място адвокатите, изброени по прилагането на Magic Toolbar са същите, които имат парва и по търговската марка AirPod, което няма как да е просто съвпадение.

Политиката на Apple да използва тихомълком регистрирани в чужбина търговски марки, за да претендира в световен мащаб за тях 6 месеца по-късно, не е нова. Според Конрой, разрешението за това наименование е издадено в Бенелюкс, което според датата означава, че Apple може да претендира за него в САЩ, точно преди премиерата на новите си MacBook.

До колко вярно е всичко това, ще разберем следващата седмица, когато ще се състои събитието на компанията и най-сетне ще видим новата серия MacBook и изненадите, които ще поднесе Apple на своите фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This