Изберете Страница

Видео: Концептуален клип показва как би могла да изглежда iOS 11

Ново концептуално видео, създадено от Яцек Зиеба показва новите функции, които Apple може би ще представи в iOS 11. Т.нар. „Dark Mode“,  или тъмен режим оглавява списъците с желания на потребителите от много време и представлява нощен режим, който ще променя темата във всички приложения.

Видеото демонстрира и как множество потребителски акаунти могат да работят едновременно, при това на заключен екран. Apple вече създаде подобно нещо за iPad в Classroom, но функцията е ограничена до образователната версия на iOS10.

Особено интересен е груповият видео разговор чрез FaceTime, а слухове от януари твърдят, че именно тази функция ще видим в новата iOS 11. Зиеба дава воля на въображението си като си представя осъществяването й, чрез плаващи прозорци „картина в картина“ и най-малко три видео канала.

Малките поправки, които не е трудно да си представим включват заключване на въртенето във видео плейъра и нова система шорткъти, появяващи се в горната част на екрана при възпроизвеждане на клипове. Приложения като Instagram и You Tube вече използват този метод.

Концепцията за Split Screen работи по същия начин като при Android с вертикално подредени екрани, които могат да съдържат възпроизвежданото видео и различни приложения и би могла да се реализира при един по-голям екран, като 5.8 инчовият, за който се спекулира, че ще притежава бъдещия iPhone 8.

Останалите подобрения включват по-добро управление на паметта, поддръжка на 3D Control Center Touch и дори режим за игри. Всъщност слуховете за iOS 11 не са много до момента и една подобна концепция изглежда възможна, но какво всъщност ще ни предложи компанията няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This