Изберете Страница

Видео: Концептуален клип показва как би могла да изглежда iOS 11

Ново концептуално видео, създадено от Яцек Зиеба показва новите функции, които Apple може би ще представи в iOS 11. Т.нар. „Dark Mode“,  или тъмен режим оглавява списъците с желания на потребителите от много време и представлява нощен режим, който ще променя темата във всички приложения.

Видеото демонстрира и как множество потребителски акаунти могат да работят едновременно, при това на заключен екран. Apple вече създаде подобно нещо за iPad в Classroom, но функцията е ограничена до образователната версия на iOS10.

Особено интересен е груповият видео разговор чрез FaceTime, а слухове от януари твърдят, че именно тази функция ще видим в новата iOS 11. Зиеба дава воля на въображението си като си представя осъществяването й, чрез плаващи прозорци „картина в картина“ и най-малко три видео канала.

Малките поправки, които не е трудно да си представим включват заключване на въртенето във видео плейъра и нова система шорткъти, появяващи се в горната част на екрана при възпроизвеждане на клипове. Приложения като Instagram и You Tube вече използват този метод.

Концепцията за Split Screen работи по същия начин като при Android с вертикално подредени екрани, които могат да съдържат възпроизвежданото видео и различни приложения и би могла да се реализира при един по-голям екран, като 5.8 инчовият, за който се спекулира, че ще притежава бъдещия iPhone 8.

Останалите подобрения включват по-добро управление на паметта, поддръжка на 3D Control Center Touch и дори режим за игри. Всъщност слуховете за iOS 11 не са много до момента и една подобна концепция изглежда възможна, но какво всъщност ще ни предложи компанията няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This