Изберете Страница

Видео: Концептуален клип показва как би могла да изглежда iOS 11

Ново концептуално видео, създадено от Яцек Зиеба показва новите функции, които Apple може би ще представи в iOS 11. Т.нар. „Dark Mode“,  или тъмен режим оглавява списъците с желания на потребителите от много време и представлява нощен режим, който ще променя темата във всички приложения.

Видеото демонстрира и как множество потребителски акаунти могат да работят едновременно, при това на заключен екран. Apple вече създаде подобно нещо за iPad в Classroom, но функцията е ограничена до образователната версия на iOS10.

Особено интересен е груповият видео разговор чрез FaceTime, а слухове от януари твърдят, че именно тази функция ще видим в новата iOS 11. Зиеба дава воля на въображението си като си представя осъществяването й, чрез плаващи прозорци „картина в картина“ и най-малко три видео канала.

Малките поправки, които не е трудно да си представим включват заключване на въртенето във видео плейъра и нова система шорткъти, появяващи се в горната част на екрана при възпроизвеждане на клипове. Приложения като Instagram и You Tube вече използват този метод.

Концепцията за Split Screen работи по същия начин като при Android с вертикално подредени екрани, които могат да съдържат възпроизвежданото видео и различни приложения и би могла да се реализира при един по-голям екран, като 5.8 инчовият, за който се спекулира, че ще притежава бъдещия iPhone 8.

Останалите подобрения включват по-добро управление на паметта, поддръжка на 3D Control Center Touch и дори режим за игри. Всъщност слуховете за iOS 11 не са много до момента и една подобна концепция изглежда възможна, но какво всъщност ще ни предложи компанията няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This