Изберете страница

Видео: Концептуален клип показва как би могла да изглежда iOS 11

Ново концептуално видео, създадено от Яцек Зиеба показва новите функции, които Apple може би ще представи в iOS 11. Т.нар. „Dark Mode“,  или тъмен режим оглавява списъците с желания на потребителите от много време и представлява нощен режим, който ще променя темата във всички приложения.

Видеото демонстрира и как множество потребителски акаунти могат да работят едновременно, при това на заключен екран. Apple вече създаде подобно нещо за iPad в Classroom, но функцията е ограничена до образователната версия на iOS10.

Особено интересен е груповият видео разговор чрез FaceTime, а слухове от януари твърдят, че именно тази функция ще видим в новата iOS 11. Зиеба дава воля на въображението си като си представя осъществяването й, чрез плаващи прозорци „картина в картина“ и най-малко три видео канала.

Малките поправки, които не е трудно да си представим включват заключване на въртенето във видео плейъра и нова система шорткъти, появяващи се в горната част на екрана при възпроизвеждане на клипове. Приложения като Instagram и You Tube вече използват този метод.

Концепцията за Split Screen работи по същия начин като при Android с вертикално подредени екрани, които могат да съдържат възпроизвежданото видео и различни приложения и би могла да се реализира при един по-голям екран, като 5.8 инчовият, за който се спекулира, че ще притежава бъдещия iPhone 8.

Останалите подобрения включват по-добро управление на паметта, поддръжка на 3D Control Center Touch и дори режим за игри. Всъщност слуховете за iOS 11 не са много до момента и една подобна концепция изглежда възможна, но какво всъщност ще ни предложи компанията няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This