Изберете страница

Евентуалното закъснение на iPhone 8 разкрива рисково решение на Apple

Любопитни доклади от последните дни, които идват от източници по веригата за доставка на компоненти, предлагат различни становища за началото на серийното производство на iPhone 8. Има известни индикации, че това ще стане по-рано от нормалното, но част от документите сочат точно обратното – че ще е необходимо повече технологично време. Като се има предвид предполагаемата премиера на iPhone 8 през септември, това предполага едно трудно и рисково решение за Apple, което ще се отрази съществено на продажбите.

Един евентуален по-ранен старт на производството би дал възможност за натрупване на известни колечества на склад, които да подсигурят очакваното голямо търсене след официалното представяне на устройството, а и би осигурил повече технологично време за тестове за евентуални производствени дефекти. Респективно едно по-късно започване на процеса, би означавало повече време за изследвания и усъвършенстване на технологиите, но наличностите на склад през септември биха били значително по-малки.

Новият дизайн на iPhone 8 и множеството хардуерни промени, които се предполага, че ще включва той, носят висок риск от дефекти при различните компоненти. Пример за това би могъл да бъде Galaxy Note 7, чиято ранна премиера донесе множество главоболия на Samsung миналата година и доведе в крайна сметка до изтеглянето му от пазара.

Всичко това може би означава, че компанията ще заложи на един по-сдържан дизайн, започвайки производството по-рано от очакваното, но и би могло да коства липсата на някои знакови характеристики, приписвани на бъдещия модел, като извит OLED дисплей и възможност за безжично зареждане например.

Изправена пред избора да рискува като обнови основно устройството, или да заложи на частично обновление и по-малки, но безопасни промени в хардуера, кое би избрала компанията? Още повече, че последните три модела iPhone бяха почти идентични визуално, което обуслява големия интерес към бъдещия iPhone 8 и надеждите, възлагани на него. Ще бъде ли достатъчно едно частично обновление, да доведе до рекордни продажби на най-скъпия iPhone в историята на компанията, или тя ще поеме риска да представи нещо наистина невиждано до сега? Това са все въпроси, които няма да получат отговор до септември и можем само да гадаем какви точно изненади готви Apple по случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон. Едно е ясно, компанията трябва да изпипа всичко до съвършенство, а времето лети.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This