Изберете страница

Бъдещите модели iPhone ще превърнат гъвкавите дисплеи в реалност

През последните месеци не липсваха слухове, сочещи намеренията на Apple да оборудва своя iPhone 8 с извит от двете страни OLED дисплей. Другото широко разпространено предположение е, че компанията ще се опита да намали до минимум размера на рамката около него, като намери начин да интегрира сензорите под самия екран.

Това разбира се е чудесна новина за феновете на марката, особено като се има предвид това, че през последните три години iPhone е с почти един и същ дизайн, но може би е само първата стъпка на Apple към нови и завладяващи форм-фактори. Според нов доклад на The Wall Street Journal, тя изследва възможността за използване на гъвкави LCD екрани в бъдещите си смартфони, което ще й даде възможност да представи нови модели iPhone с извит или огъващ се дисплей.

Тези твърдения се подгряват допълнително от доставчика на компанията в Япония, който твърди, че е в състояние да намали разходите по производството, чрез адаптиране на съществуващата технология.

Japan Display Inc. Заяви вчера, че планира да започне предлагането на гъвкави течно-кристални дисплеи през 2018 година, като част от усилията си да се конкурира с южнокорейските производители.

Трябва да отбележим, че гореспоменатите гъвкави LCD панели са направени от пластмаса, но все още не са в състояние да предложат всичко, което могат OLED дисплеите. Независимо от това, продължаващите изследвания на Japan Display по отношение на тази технология, мога да осигурят на Apple възможността напълно да обнови своите бъдещи модели iPhone.

В доклада се посочва, че масовото производство на този вид дисплеи се очаква да започне до 2018 година, като това допълнително ще помогне и за решаване на проблема с недостига на OLED панели.

Всичко това, комбинирано с патентите на Apple за сгъваем телефон, ни кара да мислим, че тепърва ще станем свидетели на едни от най-интересните иновации в тази област, въпреки че Samsung се кани да пусне точно такъв модел още тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This