Изберете Страница

Бъдещите модели iPhone ще превърнат гъвкавите дисплеи в реалност

През последните месеци не липсваха слухове, сочещи намеренията на Apple да оборудва своя iPhone 8 с извит от двете страни OLED дисплей. Другото широко разпространено предположение е, че компанията ще се опита да намали до минимум размера на рамката около него, като намери начин да интегрира сензорите под самия екран.

Това разбира се е чудесна новина за феновете на марката, особено като се има предвид това, че през последните три години iPhone е с почти един и същ дизайн, но може би е само първата стъпка на Apple към нови и завладяващи форм-фактори. Според нов доклад на The Wall Street Journal, тя изследва възможността за използване на гъвкави LCD екрани в бъдещите си смартфони, което ще й даде възможност да представи нови модели iPhone с извит или огъващ се дисплей.

Тези твърдения се подгряват допълнително от доставчика на компанията в Япония, който твърди, че е в състояние да намали разходите по производството, чрез адаптиране на съществуващата технология.

Japan Display Inc. Заяви вчера, че планира да започне предлагането на гъвкави течно-кристални дисплеи през 2018 година, като част от усилията си да се конкурира с южнокорейските производители.

Трябва да отбележим, че гореспоменатите гъвкави LCD панели са направени от пластмаса, но все още не са в състояние да предложат всичко, което могат OLED дисплеите. Независимо от това, продължаващите изследвания на Japan Display по отношение на тази технология, мога да осигурят на Apple възможността напълно да обнови своите бъдещи модели iPhone.

В доклада се посочва, че масовото производство на този вид дисплеи се очаква да започне до 2018 година, като това допълнително ще помогне и за решаване на проблема с недостига на OLED панели.

Всичко това, комбинирано с патентите на Apple за сгъваем телефон, ни кара да мислим, че тепърва ще станем свидетели на едни от най-интересните иновации в тази област, въпреки че Samsung се кани да пусне точно такъв модел още тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This