Изберете Страница

Бъдещите модели iPhone ще превърнат гъвкавите дисплеи в реалност

През последните месеци не липсваха слухове, сочещи намеренията на Apple да оборудва своя iPhone 8 с извит от двете страни OLED дисплей. Другото широко разпространено предположение е, че компанията ще се опита да намали до минимум размера на рамката около него, като намери начин да интегрира сензорите под самия екран.

Това разбира се е чудесна новина за феновете на марката, особено като се има предвид това, че през последните три години iPhone е с почти един и същ дизайн, но може би е само първата стъпка на Apple към нови и завладяващи форм-фактори. Според нов доклад на The Wall Street Journal, тя изследва възможността за използване на гъвкави LCD екрани в бъдещите си смартфони, което ще й даде възможност да представи нови модели iPhone с извит или огъващ се дисплей.

Тези твърдения се подгряват допълнително от доставчика на компанията в Япония, който твърди, че е в състояние да намали разходите по производството, чрез адаптиране на съществуващата технология.

Japan Display Inc. Заяви вчера, че планира да започне предлагането на гъвкави течно-кристални дисплеи през 2018 година, като част от усилията си да се конкурира с южнокорейските производители.

Трябва да отбележим, че гореспоменатите гъвкави LCD панели са направени от пластмаса, но все още не са в състояние да предложат всичко, което могат OLED дисплеите. Независимо от това, продължаващите изследвания на Japan Display по отношение на тази технология, мога да осигурят на Apple възможността напълно да обнови своите бъдещи модели iPhone.

В доклада се посочва, че масовото производство на този вид дисплеи се очаква да започне до 2018 година, като това допълнително ще помогне и за решаване на проблема с недостига на OLED панели.

Всичко това, комбинирано с патентите на Apple за сгъваем телефон, ни кара да мислим, че тепърва ще станем свидетели на едни от най-интересните иновации в тази област, въпреки че Samsung се кани да пусне точно такъв модел още тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This