Бившите собственици на Android устройства, които мигрират към iPhone са склонни да изберат iPhone 8 или iPhone 8 Plus, според нов доклад на Consumer Intelligence Research Partners. Данните се отнасят за фискалното тримесечие, приключило на 31 март и се базират на проучване сред 2000 американски клиенти, закупили iPhone в този период.

CIRP изчислява още, че между 15 и 20% от купувачите на iPhone са мигрирали от Android, а по отношение на популярността, 40% предпочитат iPhone 8/8 Plus, 25% – iPhone 7/7 Plus и едва 12% са избрали iPhone 6s/6s Plus. Потребителите, които са се прехвърлили към екосистемата на Apple са по-склонни да купуват големите модели iPhone, като 39% от тях са избрали именно Plus, а 29% – по-малките варианти. Сред по-старите модели, които са били закупени е и iPhone SE, най-малкият телефон на компанията. Според CIRP процентите варират според сезона, но се различават от тези при потребителите, които вече за пореден път купуват iPhone, защото избират по-евтините варианти. Затова и iPhone SE се купува от тзи таргет група по-бързо, от колкото от собствениците на iPhone за шестте месеца до март 2018 година. На другия полюс са мигриралите потребители, които избират iPhone X и са колкото половината от групата, вече притежавала i-устройство.

Докато този доклад се фокусира върху миграцията от Android към iOS, то той показва и, че операционната система на Google вече достига 91% лоялност от страна на потребителите за 2017 година, в сравнение с 86% за iOS, което означава, че анкетираните потребители на Android са по-лоялни от тези на iOS.