Изберете Страница

Безплатно приложение изтръсква водата от високоговорителите на iPhone 7

Когато Apple представи своя Apple Watch Series 2 през септември, наблегна на факта, че „той е толкова водоустойчив, колкото можете да плувате с него“ и разкри някои подробности за това, как е го е постигнала всъщност.

Какво може да се направи, когато водата влезе във високоговорителя? Интересен въпрос, чийто отговор всъщност е, че се просвирва специален тон, който избутва течността, чрез създадените вибрации.

Това любопитно решение, може да се приложи и при iPhone 7/7 Plus, които също притежават сертификат за водоустойчивост и според спецификациите, могат да издържат до 30 минути на дълбочина до 1 метър. Компанията не насърчава потапянето на смартфоните във вода, но редица тестове доказват, че те могат да издържат дори повече от обявеното.

Защо ви разказвам това? Потребител на Reddit с никнейм PointlessPankcake забелязал, че докато слуша музика под душа, във високоговорителя на телефона му се събира вода и изкривява звука. Тогава му хрумва идеята, че вместо да чака да изсъхне, може да изкара течността с помощта на подходящия звук. Така се ражда безплатното приложение Sonic, което използва същата концепция, която Apple даде за своя водоустойчив часовник второ поколение – просвирвайки звук с опредеелна честота, то създава вибрация, която изхвърля водата от високоговорителя. След това трябва просто да забършете капчиците отвън и готово. Според създателя на приложението, дори можете да видите с просто око, как капчиците излизат. Може да се наложи да си поиграете малко с честотата на звука, но тя винаги е около 165 Hz.

Sonic е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от App Store.

Все пак да не забравяме, че Apple официално предупреди, че щети от намокряне, не се покриват гаранционно и не трябва да си правим излишни експерименти с телефоните, но ако ви се наложи, можете да прибегнете до услугите на това приложение за по-бързо и ефективно отстраняване на водата!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This