Изберете страница

Безплатно приложение изтръсква водата от високоговорителите на iPhone 7

Когато Apple представи своя Apple Watch Series 2 през септември, наблегна на факта, че „той е толкова водоустойчив, колкото можете да плувате с него“ и разкри някои подробности за това, как е го е постигнала всъщност.

Какво може да се направи, когато водата влезе във високоговорителя? Интересен въпрос, чийто отговор всъщност е, че се просвирва специален тон, който избутва течността, чрез създадените вибрации.

Това любопитно решение, може да се приложи и при iPhone 7/7 Plus, които също притежават сертификат за водоустойчивост и според спецификациите, могат да издържат до 30 минути на дълбочина до 1 метър. Компанията не насърчава потапянето на смартфоните във вода, но редица тестове доказват, че те могат да издържат дори повече от обявеното.

Защо ви разказвам това? Потребител на Reddit с никнейм PointlessPankcake забелязал, че докато слуша музика под душа, във високоговорителя на телефона му се събира вода и изкривява звука. Тогава му хрумва идеята, че вместо да чака да изсъхне, може да изкара течността с помощта на подходящия звук. Така се ражда безплатното приложение Sonic, което използва същата концепция, която Apple даде за своя водоустойчив часовник второ поколение – просвирвайки звук с опредеелна честота, то създава вибрация, която изхвърля водата от високоговорителя. След това трябва просто да забършете капчиците отвън и готово. Според създателя на приложението, дори можете да видите с просто око, как капчиците излизат. Може да се наложи да си поиграете малко с честотата на звука, но тя винаги е около 165 Hz.

Sonic е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от App Store.

Все пак да не забравяме, че Apple официално предупреди, че щети от намокряне, не се покриват гаранционно и не трябва да си правим излишни експерименти с телефоните, но ако ви се наложи, можете да прибегнете до услугите на това приложение за по-бързо и ефективно отстраняване на водата!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This