Изберете Страница

Безплатно приложение изтръсква водата от високоговорителите на iPhone 7

Когато Apple представи своя Apple Watch Series 2 през септември, наблегна на факта, че „той е толкова водоустойчив, колкото можете да плувате с него“ и разкри някои подробности за това, как е го е постигнала всъщност.

Какво може да се направи, когато водата влезе във високоговорителя? Интересен въпрос, чийто отговор всъщност е, че се просвирва специален тон, който избутва течността, чрез създадените вибрации.

Това любопитно решение, може да се приложи и при iPhone 7/7 Plus, които също притежават сертификат за водоустойчивост и според спецификациите, могат да издържат до 30 минути на дълбочина до 1 метър. Компанията не насърчава потапянето на смартфоните във вода, но редица тестове доказват, че те могат да издържат дори повече от обявеното.

Защо ви разказвам това? Потребител на Reddit с никнейм PointlessPankcake забелязал, че докато слуша музика под душа, във високоговорителя на телефона му се събира вода и изкривява звука. Тогава му хрумва идеята, че вместо да чака да изсъхне, може да изкара течността с помощта на подходящия звук. Така се ражда безплатното приложение Sonic, което използва същата концепция, която Apple даде за своя водоустойчив часовник второ поколение – просвирвайки звук с опредеелна честота, то създава вибрация, която изхвърля водата от високоговорителя. След това трябва просто да забършете капчиците отвън и готово. Според създателя на приложението, дори можете да видите с просто око, как капчиците излизат. Може да се наложи да си поиграете малко с честотата на звука, но тя винаги е около 165 Hz.

Sonic е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от App Store.

Все пак да не забравяме, че Apple официално предупреди, че щети от намокряне, не се покриват гаранционно и не трябва да си правим излишни експерименти с телефоните, но ако ви се наложи, можете да прибегнете до услугите на това приложение за по-бързо и ефективно отстраняване на водата!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This