Изберете Страница

Безплатно приложение изтръсква водата от високоговорителите на iPhone 7

Когато Apple представи своя Apple Watch Series 2 през септември, наблегна на факта, че „той е толкова водоустойчив, колкото можете да плувате с него“ и разкри някои подробности за това, как е го е постигнала всъщност.

Какво може да се направи, когато водата влезе във високоговорителя? Интересен въпрос, чийто отговор всъщност е, че се просвирва специален тон, който избутва течността, чрез създадените вибрации.

Това любопитно решение, може да се приложи и при iPhone 7/7 Plus, които също притежават сертификат за водоустойчивост и според спецификациите, могат да издържат до 30 минути на дълбочина до 1 метър. Компанията не насърчава потапянето на смартфоните във вода, но редица тестове доказват, че те могат да издържат дори повече от обявеното.

Защо ви разказвам това? Потребител на Reddit с никнейм PointlessPankcake забелязал, че докато слуша музика под душа, във високоговорителя на телефона му се събира вода и изкривява звука. Тогава му хрумва идеята, че вместо да чака да изсъхне, може да изкара течността с помощта на подходящия звук. Така се ражда безплатното приложение Sonic, което използва същата концепция, която Apple даде за своя водоустойчив часовник второ поколение – просвирвайки звук с опредеелна честота, то създава вибрация, която изхвърля водата от високоговорителя. След това трябва просто да забършете капчиците отвън и готово. Според създателя на приложението, дори можете да видите с просто око, как капчиците излизат. Може да се наложи да си поиграете малко с честотата на звука, но тя винаги е около 165 Hz.

Sonic е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от App Store.

Все пак да не забравяме, че Apple официално предупреди, че щети от намокряне, не се покриват гаранционно и не трябва да си правим излишни експерименти с телефоните, но ако ви се наложи, можете да прибегнете до услугите на това приложение за по-бързо и ефективно отстраняване на водата!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This