Изберете страница

Акциите на Apple скочиха, след като Samsung прекрати производството на Note 7

Съвсем очаквано, акциите на Apple скочиха рекордно, след като корейският й конкурент Samsung обява прекратяването на производството на злополучния си фаблет Note 7, който така и не достигна до голяма част от потребителите по света, след като дефект в батерията му предизвика редица инциденти на самозапалване.

Вчера акциите на американския гигант достигнаха 116.72 долара, което представлява увеличение с 2.3% и е най-високата им цена след декември 2015 година.

За никой не е тайна, че Apple и Samsung са в непрекъсната конкурентна война, която се води на всички фронтове, включително и в съда. Огромният провал на корейската компания, съвсем логично тласна акциите на конкурента й нагоре, особено след като проучване установи, че 26% от потребителите, върнали вече закупените си бройки Note 7, са преминали към iPhone 7 Plus.

Според анализатор, цитиран от MarketWatch, Apple може да увеличи прогнозните си продажби с около 15 милиона iPhone през това тримесечие, а гафът на Samsung ще й донесе загуби в размер на 17 милиарда долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This