Изберете Страница

Акциите на Apple скочиха, след като Samsung прекрати производството на Note 7

Съвсем очаквано, акциите на Apple скочиха рекордно, след като корейският й конкурент Samsung обява прекратяването на производството на злополучния си фаблет Note 7, който така и не достигна до голяма част от потребителите по света, след като дефект в батерията му предизвика редица инциденти на самозапалване.

Вчера акциите на американския гигант достигнаха 116.72 долара, което представлява увеличение с 2.3% и е най-високата им цена след декември 2015 година.

За никой не е тайна, че Apple и Samsung са в непрекъсната конкурентна война, която се води на всички фронтове, включително и в съда. Огромният провал на корейската компания, съвсем логично тласна акциите на конкурента й нагоре, особено след като проучване установи, че 26% от потребителите, върнали вече закупените си бройки Note 7, са преминали към iPhone 7 Plus.

Според анализатор, цитиран от MarketWatch, Apple може да увеличи прогнозните си продажби с около 15 милиона iPhone през това тримесечие, а гафът на Samsung ще й донесе загуби в размер на 17 милиарда долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This