Изберете Страница

Акциите на Apple скочиха, след като Samsung прекрати производството на Note 7

Съвсем очаквано, акциите на Apple скочиха рекордно, след като корейският й конкурент Samsung обява прекратяването на производството на злополучния си фаблет Note 7, който така и не достигна до голяма част от потребителите по света, след като дефект в батерията му предизвика редица инциденти на самозапалване.

Вчера акциите на американския гигант достигнаха 116.72 долара, което представлява увеличение с 2.3% и е най-високата им цена след декември 2015 година.

За никой не е тайна, че Apple и Samsung са в непрекъсната конкурентна война, която се води на всички фронтове, включително и в съда. Огромният провал на корейската компания, съвсем логично тласна акциите на конкурента й нагоре, особено след като проучване установи, че 26% от потребителите, върнали вече закупените си бройки Note 7, са преминали към iPhone 7 Plus.

Според анализатор, цитиран от MarketWatch, Apple може да увеличи прогнозните си продажби с около 15 милиона iPhone през това тримесечие, а гафът на Samsung ще й донесе загуби в размер на 17 милиарда долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This