Тридесет и първата световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе онлайн, баз физическо присъствие на участниците, поради заплахата от коронавирус в цял свят, обяви самата компания на 13 март. Месецът остава юни, а в прессъобщението Apple твърди, че новото онлайн събитие ще е изпълнено със съдържание за потребители, преса и разработчици.

Всъщност милиони разработчици от цял свят ще получат ранен достъп до първите версии на iOS, iPadOS, macOS, watchOS и tvOS и ще разговарят с инженерите на гиганта, които създават приложенията.

„Този юни ще бъдем домакини на WWDC 2020 в уникален формат, който ще отвори напълно нови начини за комуникация и взаимодействие за разработчици от цял свят“, посочва Фил Шилер, старши вицепрезидент на Apple за световен маркетинг. „Настоящата ситуация в света изискваше да намерим нов формат за WWDC 2020, а днес с удоволствие съобщаваме, че всички наши разработчици ще имат пълен достъп до презентации, срещи и възможности за обучение на нашата конференция. Ще съобщим всички подробности през следващите седмици. “

„В момента работим върху много нови продукти и технологии, така че WWDC 2020 ще бъде впечатляващо“, заяви Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple за разработка на софтуер. „Очаквам с нетърпение момента, в който нашите разработчици ще могат да се запознаят с нови приложения и да разговарят с инженерите на Apple, които създават технологии, които ще определят утрешния ден на всички Apple платформи.“

Допълнителна информация за датата на WWDC 2020 ще бъде обявена тази седмица в приложението Apple Developer и сайта на разработчиците. Освен това Apple ще компенсира загубите на местните организации в Сан Хосе с 1 милион долара, заради загубите, които те ще претърпят от преобразуването на конференцията в онлайн такава.