Изберете Страница

WhatsApp, Messenger и Minecraft сред най-популярните приложения в 10-годишната история на App Store

По случай десетия рожден ден на App Store, Sensor Tower сподели списък с приложения и игри, които са прекарали най-дълго време на първо място в различни класации на магазина. За периода от 1 юли 2010 до 5 юли 2018 година общо 30 000 уникални приложения са били номер 1 в категориите free, paid, или top grossing в най-малко една държава.

Sensor Tower навлиза в подробности, като публикува и 422 приложения, които са били номер 1 в класацията за безплатни апликации за iPhone в САЩ през този период и сред тях са Facebook Messenger, което е прекарало най-много дни на първо място – 317, WhatsApp печели короната в световен мащаб с 1783 дни, а до тях се нареждат още Snapchat и You Tube.

При платените приложения на първо място за САЩ най-дълго се е задържала играта Minecraft – 847 дни, докато в световен мащаб постижението й е 1645 дни. Останалите в класацията са Angry Birds (311 дни), Heads Up (225 дни) и Where’s My Water (47 дни) за САЩ и Facetune (1,501 дни), Afterlight (1,312 дни) и 7 Min Workout (1,134 дни) като глобален резултат.

App Store официално стартира на 10 юли 2008 година с 500 приложения за iPhone 3G, 75% от които бяха платени. С течение на времето магазинът се разрастна, въвеждайки покупки в приложението, приложения за iPad, абонаменти, преработен интерфейс и др. Наскоро в iOS 11, Apple представи най-новия си дизайн, който показва съдържанието във вид на страници със статии и функции, подчертаващи нови и интересни апликации всеки ден. Няма съмнение, че за тези десет години App Store промени света, както и нашето ежедневие и ще продължи да се развива и да ни изненадва и занапред.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This