Изберете страница

WhatsApp, Messenger и Minecraft сред най-популярните приложения в 10-годишната история на App Store

По случай десетия рожден ден на App Store, Sensor Tower сподели списък с приложения и игри, които са прекарали най-дълго време на първо място в различни класации на магазина. За периода от 1 юли 2010 до 5 юли 2018 година общо 30 000 уникални приложения са били номер 1 в категориите free, paid, или top grossing в най-малко една държава.

Sensor Tower навлиза в подробности, като публикува и 422 приложения, които са били номер 1 в класацията за безплатни апликации за iPhone в САЩ през този период и сред тях са Facebook Messenger, което е прекарало най-много дни на първо място – 317, WhatsApp печели короната в световен мащаб с 1783 дни, а до тях се нареждат още Snapchat и You Tube.

При платените приложения на първо място за САЩ най-дълго се е задържала играта Minecraft – 847 дни, докато в световен мащаб постижението й е 1645 дни. Останалите в класацията са Angry Birds (311 дни), Heads Up (225 дни) и Where’s My Water (47 дни) за САЩ и Facetune (1,501 дни), Afterlight (1,312 дни) и 7 Min Workout (1,134 дни) като глобален резултат.

App Store официално стартира на 10 юли 2008 година с 500 приложения за iPhone 3G, 75% от които бяха платени. С течение на времето магазинът се разрастна, въвеждайки покупки в приложението, приложения за iPad, абонаменти, преработен интерфейс и др. Наскоро в iOS 11, Apple представи най-новия си дизайн, който показва съдържанието във вид на страници със статии и функции, подчертаващи нови и интересни апликации всеки ден. Няма съмнение, че за тези десет години App Store промени света, както и нашето ежедневие и ще продължи да се развива и да ни изненадва и занапред.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This