Собствениците на интелигентния часовник Apple Watch вече могат да изтеглят първата голяма софтуерна актуализация за него за тази година, която ще добави куп малки нови функции и подобрения в производителността.

Всъщност с всеки следващ ъпдейт компанията прави платформата си още по-добра, а watchOS 4.3 носи нов Nightstand режим, който позволява работа в портретна и пейзажна ориентация, докато часовникът е на докинг станция. Освен това Apple връща и удобната опция часовникът да се използва като дистанционно за управление на музиката в телефона ви, която би била изключително полезна, ако притежавате и новия интелигентен високоговорител HomePod. Вече можете да изпращате музика към своя iPhone, като изберете опцията Speaker от списъка AirPlay в контролния център. Накрая, но не и по важност, вече можете да разглеждате цялата си музикална библиотека в iPhone от часовника.

Актуализацията добавя също и нова анимация за зареждане, както и нова карта за активността в Siri face, която показва колко близо сте до завършване на дневните си предизвикателства.