Изберете Страница

Walkie-Talkie функцията за Apple Watch всъщност е вариант на Face Time Audio

След всички подобрения в приложението за здраве, главната функция за watchOS 5, представена на WWDC 2018 е Walkie-Talkie – ново приложение, което позволява изпращане и получаване на бързи гласови съобщения. Всъщност начинът, по който работи тя е много подобен на Face Time Audio или просто push-to-talk, вместо изцяло двустранен разговор. Ето как работи:

Единият собственик на Apple Watch подава искане за започване на чат, а другият се съгласява. След това трябва само да отворите приложението и да докоснете бутона, за да изпратите съобщение. Вашият приятел ще чуе звук и след това съобщението, което сте му изпратили и ще може също да натисне бутона, за да ви отговори.

Ако се питате как всичко това става мигновено, то отговорът е, че когато го правите, всъщност инициирате един вид Face Time Audio повикване, което ви свързва и след това просто си говорите, като натискате бутона, за да изпращате съобщенията, вместо да инициирате разговор в реално време. Ако и двете страни престанат да изпращат съобщения, обаждането приключва след около 5 минути. Този хитър трик дава множество предимства – комуникация в реално време, много по-лесна от клетъчните решения, която се основава на Face Time и работи еднакво добре през WiFi и мобилната мрежа, но има и някои недостатъци – разговорът е заглушен по подразбиране, докато не се натисне бутона, което означава, че може да хаби батерията повече, а изчакването също е по-дълго.

Разбира се всичко още е в ранна версия, която тепърва ще се изглажда преди пускането на watchOS официално есента, а функцията всъщност беше обещана още при стартирането на първия Apple Watch през 2014 година, но отпадна и се появява едва сега, като за съжаление няма да е налична именно за него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This