Изберете страница

Walkie-Talkie функцията за Apple Watch всъщност е вариант на Face Time Audio

След всички подобрения в приложението за здраве, главната функция за watchOS 5, представена на WWDC 2018 е Walkie-Talkie – ново приложение, което позволява изпращане и получаване на бързи гласови съобщения. Всъщност начинът, по който работи тя е много подобен на Face Time Audio или просто push-to-talk, вместо изцяло двустранен разговор. Ето как работи:

Единият собственик на Apple Watch подава искане за започване на чат, а другият се съгласява. След това трябва само да отворите приложението и да докоснете бутона, за да изпратите съобщение. Вашият приятел ще чуе звук и след това съобщението, което сте му изпратили и ще може също да натисне бутона, за да ви отговори.

Ако се питате как всичко това става мигновено, то отговорът е, че когато го правите, всъщност инициирате един вид Face Time Audio повикване, което ви свързва и след това просто си говорите, като натискате бутона, за да изпращате съобщенията, вместо да инициирате разговор в реално време. Ако и двете страни престанат да изпращат съобщения, обаждането приключва след около 5 минути. Този хитър трик дава множество предимства – комуникация в реално време, много по-лесна от клетъчните решения, която се основава на Face Time и работи еднакво добре през WiFi и мобилната мрежа, но има и някои недостатъци – разговорът е заглушен по подразбиране, докато не се натисне бутона, което означава, че може да хаби батерията повече, а изчакването също е по-дълго.

Разбира се всичко още е в ранна версия, която тепърва ще се изглажда преди пускането на watchOS официално есента, а функцията всъщност беше обещана още при стартирането на първия Apple Watch през 2014 година, но отпадна и се появява едва сега, като за съжаление няма да е налична именно за него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This